• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Прием на всички 6 типа колаген

Прием на всички 6 типа колаген

/КРОСС/Всяка част от тялото ни има нужда от протеини. Една от най-добре познатите им функции е като съставка на мускулите ни. Но те се срещат не само там. Друго място, където ги откриваме, е в съединителната тъкан. Тук един от главните белтъци (друго име за протеините) е колагенът. Той съставя приблизително 30% от всички протеини в човешкото тяло. Съдържа се в костите, ноктите, зъбите, кожата и косата.

Защо да приемаме продукти със съдържание на всички 6 типа колаген?
В човешкото тяло се съдържат шест главни типа колаген. Техните функции са различни, но заедно способстват за цялостното ни здраве. Имената им се номерират с римските цифри от едно до шест. Колаген тип I е важен за поддържането на еластична кожа (в тясна връзка с това са здравето на кожата и красотата на лицето). Колаген тип II, от друга страна, способства за зравето на ставите и хрущялите. Освен това той обаче също има въздействие върху кожата, като то се обуслява от хидратацията ѝ. Колаген тип III е от съществена важност и за кожата, но и за други органи, както и за кръвоносните съдове. Колаген тип IV обуславя здравето и растежа на клетките. Колаген тип V въздейства върху имунната система и върху сухожилията (но също и върху кожата). Колаген тип VI пък влияе върху ставите, костите, мускулите, косата и ноктите.

Както можем да видим, всеки тип колаген има свое собствено действие и собствени целеви органи. Така, ако имаме нужда от едно специфично действие, можем да подберем само един вид колаген. Ако обаче ни е необходим по-обширен резултат и искаме да се възползваме от пълните свойства на колагеновите добавки, то трябва да приемаме всички шест типа колаген едновременно.

За да илюстрираме това, нека помислим върху няколко примера. Ако имаме проблеми със ставите, то тогава ще потърсим колаген за стави. Той ще ни даде най-добър ефект за даденото здравословно заболяване. Обаче ако ни трябва ефект върху кожата, косата, костите и зъбите, трябва да приемаме повече видове колаген. Така например за грижа за красотата също са необходими няколко типове от този протеин.

Къде е ролята на витамин С?
Когато говорим за колаген, няма как да не споменем и витамин С. Той е от съществено значение за правилното функциониране на този протеин и за здравето на структурите, които той изгражда. Недостигът на витамин С може да доведе до неправилно функциониране на колагена и, съответно, до заболявания (ярка илюстрация е една болест, типична за моряците от миналото, а именно - скорбут).

Затова е от значение при необходимост да се приема тази съставка, например под формата на витамин Ц на прах. Тя ще способства за поддържане на правилна функция на колагена в организма ни. Естествено, функциите ѝ далеч не се ограничават дотук, но това е темата под светлината на прожекторите в днешната ни статия.

А ресвератролът?
Ресвератролът е продукт, който въздейства върху редица структури в организма ни, включително върху здравето на мозъка, сърдечно-съдовата и други системи. Способства за намаляване на възпалението и има антиоксидантен ефект. Достъпът до ресвератрол на добра цена е изключително лесен и е удобен метод за снабдяване на организма с антиоксидант, чиито здравословни функции представляват доста дълъг списък.

Защо обаче сложихме и трите съставки в една статия?
Поради една изключително важна причина. Когато имате нужда от цялостен ефект върху организма си, фокусирайки се върху прием на колаген и осигуряване на максимални ползи, то комбинацията от тези три съставки е изключително ефикасна. Да, разбира се, те ще помогнат на косата, кожата и ноктите ви да изглеждат блестящо. Но освен това ще способстват за борба със свободните радикали, за здравето на костите и зъбите ви, а и за добрата функция на нервната система и на сърдечно-съдовата система.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.