• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Намаляват продажбите на нови коли

Намаляват продажбите на нови коли

/КРОСС/  Продадените в България нови коли през март са 2309, което е с 14,5% по-малко спрямо същия месец на миналата година, обявиха от Европейската асоциация на производителите на автомобили. Но заради добрите резултати през първите два месеца на годината, общо за периода от януари до март има ръст на продажбите на нови коли с 6,9% до 7123 броя.

От страните от ЕС само в България и Малта има спад на регистрираните нови коли през март. В останалите държави от ЕС има ръст на продажбите, като средното увеличение за страните членки е с 28,8%.

В България през март има спад на покупките на бензинови и дизелови автомобили, докато при електрическите има ръст. За месец в страната са регистрирани 1809 нови коли на бензин, което е спад с 16,6% спрямо същия месец на миналата година. Продадените нови дизелови коли са 352, което е понижение със 7,1 на сто.

За месец в страната са регистрирани 75 електрически автомобила на батерия, което е ръст с 15,4% спрямо същия месец на миналата година. Продадените плъг-ин хибридни коли са 19, при 16 броя година по-рано. Това са автомобили, които имат двигател с вътрешно горене, но и батерия, която може да се зарежда от електрическата мрежа. Повече са купените самозарядни хибриди автомобили, които се зареждат от работата на двигателя и при спиране превръщат кинетичната енергия на движещия се автомобил в електричество, но нямат инсталация за външно зареждане на батерията. Регистрираните в страната самозарядни хибриди за месец са 54, при 74 година по-рано.

 

Източник: Труд

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.