• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Добрев: Да се обяви търг за доставки на газ е правилна политика

Добрев: Да се обяви търг за доставки на газ е правилна политика

/КРОСС/ Да се обяви международен търг за доставка на количества газ е правилна политика. Най-важното е такъв да се осигури дори при високи цени. След 1 януари оставаме само с един доставчик - Азербайджан. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по Нова телевизия.

Според него страната ни не трябвала да се отказва от никакви количества газ.

„Дори със седемте танкера отново ще имаме липси. Затова „Булгаргаз" вчера са обявили търг за допълнителни количества за октомври, ноември и декември. Вчера видях едно голямо объркване от Кирил Петков. Те за една година не можаха да разберат, че молекулата е руска. У нас газ влиза само от границата с Турция. Тоест, „Турски поток", който е 100% руски. Няма как американска молекула газ да влезе у нас. Ако имаше слапова сделка „Булгаргаз" щяха да получат фактура от американската компания за тези танкери. Такава няма. Нашите танкери са продадени в Гърция и Турция и тук отново е купен от отново руски газ.

За последните 3 месеца държавата е ощетена с 200 милиона евро. Вчера Васил Велев от АИКБ е обявил, че бизнесът ще заведе иск срещу държавата за въпросните 30%, които се налага да се плаща заради грешки на управлението. Затова казах, че Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват как да отърват затвора, а не да продължават да се объркват", поясни Добрев.

По думите му почти всички държави в ЕС са започнали да плащат по новата схема и да си получават количествата. „Водещото при това управление беше от къде ще вземат комисионните. Трябва да носят отговорност и се надявам това да се случи. Подали сме сигнали, където трябва. От ДАНС получихме отговор, че по преписката се работи и е изпратена във Върховната касационна прокуратура", допълни още депутатът от ГЕРБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изказването на руския политик е балансирано на основание информационните сводки, които чете. Ако руската телевизия излъчи протестите пред Президентстовото на България ще предизвика дълбоко възмущение сред руската общественост, което ще задълбочи още повече негативите в отношенията между двете страни.

11.08.2022 20:01:44

Анонимен

Влиятелният руски сенатор Алексей Пушков: Да оставим враждебна България да направи това, което искаше - зима без руски газ... Политикът не смята, че неприятелски страни като РБ трябва да получават синьо гориво от Русия. Няма причини за възобновяване на доставките на газ за неприятелска България, София отчаяно се опитва да изкара зимата без синьо гориво от Руската федерация. Коментарът му по повод думи на министъра на енергетиката от българското правителство Росен Христов, че кабинетът обмисля възможността за възобновяване на доставките на газ от Газпром, . Мисля, че трябва да дадем възможност на България да направи това, което толкова много искаше - да изкара зимата без руски газ, изтъкна Пушков. Не е съвсем ясно защо трябва да продължат доставките на газ за една активно неприятелска, тоест враждебна държава, още повече, че тя самата ги е отказала,

11.08.2022 18:39:48

Анонимен

Когато сняг забръска ще има счупени глави.

11.08.2022 17:56:26

Анонимен

Като резултат на антируските демонстрации, организирани от ДБ и други, които се крият зад тях и обидните квалификации по отношение на руския президент, последните политически новини от Москва са, че на неприятелската страна България няма да се продава газ. Да ни са честити по-високите цени. Демонстрантите пред президентството празнувайте и ликувайте. Мазохисти гласувайте от благодарност за тези, които ни докараха до това положение.

11.08.2022 11:04:11

Анонимен

Педераст, ти ли ще ги плащаш тези високи цени. Майната му на битовото потребление, обаче, газа е суровина за голяма част от предприятията на химическата промишленост и основно гориво за стъклари и металурзи. Урод, ние и без това имаме неефективно производство, по сравнение с останалете страни от ЕС. С този скъп газ предприятията ще загинат ( то и без него ще загинат ) и тогава безработицата ще скочи и то в момент когато в бюджета няма да има и стотинка, понеже ще сте го профукали за компенсации на простотиите си. И тогава какаво ще трябва да правим идиоти като тебе? Подписвайте договор с Газпром, дебил. На мен семейството, приятелите и съседите са ми по-мили от САЩ и Украйна. И се молете Газпром да се съгласи да подпише и то на прилична цена, че иначе ви чакат много неприятни моменти ( и болезнени )

11.08.2022 10:38:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.