• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бягане с кауза – включи се в Уиз Ейр София Маратон с отбора на ParaKids

Бягане с кауза – включи се в Уиз Ейр София Маратон с отбора на ParaKids
Организацията събира средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения


/КРОСС/ двигателни затруднения! Run for those who can't!

ParaKids събира отбор от приятели за подкрепа и участие в Уиз Ейр София Маратон 2020. Каузата на отбора е да се съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения, които да са свободно достъпни в различни градове в България.

За четвърта поредна година ParaKids и Уиз Ейр София Маратон обединяват усилия в името на една голяма мисия - да се осигури възможност на деца и младежи с двигателни и ментални затруднения да са част от отбора, да са равнопоставени и щастливи. Заедно с традиционното участие в бягането тази година мисията за Parakids и отбора става още по-голяма. Ще бягат за тези, които не могат, за да съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане, които ще дадат възможност на много деца и младежи с двигателни затруднения да бъдат активни в градската среда.

Екипът на Уиз Ейр София Маратон 2020 подкрепя каузата като дарява част от таксата на всеки записал се в отбора на ParaKids за участие в маратона за каузата на организацията.

"Ние ще бягаме с тези, които не могат на дистанцията от 10 км., но всеки може да се регистрира в нашия отбор и да бяга на желаната от него дистанция.", споделят създателите на Parakids - Даниела Садикова и Бояна Коцева.

Колкото повече бегачи се включат, толкова повече средства ще се съберат, за да има такива колички в повече български градове.

Целта на кампанията е закупуване на пет броя колички, които да са достъпни в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас. Стойността на една количка възлиза на 2400 лв., а производителят е българската фирма - Екотрайк БГ. Наличието на такива колички дава възможност на децата с двигателни затруднения и техните семейства да спортуват заедно, начин децата да се чувстват пълноценни и да имат споделено време в активни занимания. Закупените колички ще се намират на достъпни локации в различните градове, от които всеки желаещ ще може да вземе количка и да я върне на определената локация. Използването на количките ще е напълно безплатно.

Тази година идеята за кампанията идва от двама доброволци - Валентин Стоев и Денис Димитров. Двамата приятели решават да се запишат за участие в Уиз Ейр Маратон София 2020, но желанието им е не да бягат само за себе си, но и за кауза, която припознават и за която ще са полезни. Валентин живее в Лондон и е единственият българин, завършил Кралската академия за слово и драма (Royal Central School of Speech & Drama), а днес иска да направи живота на децата в България по-добър. Денис се занимава професионално със спорт от дете, бивш треньор по бокс на най-малките и с изключително отношение към децата и тяхното развитие. Денис вярва, че спортът изгражда много ценни качества във всеки подрастващ и трябва да е достъпен за всяко дете. В желанието си да помагат Валентин и Денис се запознават с Даниела и Бояна от Parakids и днес обединяват усилия в намирането на още съмишленици, с които да станат един голям отбор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.