• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Искрен Митев: Научна фантастика е Борисов да е премиер, а Пеевски - вицепремиер

Искрен Митев: Научна фантастика е Борисов да е премиер, а Пеевски - вицепремиер

/КРОСС/ Научна фантастика - така депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев нарече идеята на колегата си от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, че министър-председател трябва да е Бойко Борисов, а вицепремиер - Делян Пеевски от ДПС, предава NOVA.

Той коментира и казуса с местенето на Паметника на Съветската армия. По думите му всички действия са законни и е „крайно време" монументи на български герои да изместят тези на чужда държава. Все пак „към всяка форма на изкуство трябва да се отнесем с най-голямо уважение", смята народният представител.

Митев коментира и възможностите за приема ни в Шенген, след като Нидерландия каза „да" на членството ни. „Това е нещо, което ни се полага, и трябва да бъдем приети без никакви допълнителни условия", посочи народният представител от ПП-ДБ. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пак не си заслужаваш името. Това не е паметник на чужда държава, а на армията освободила Европа от фашизма. Да се пита и обясни защо нямаме паметници на български герой и трябва да ни е срам, че в съседна нам страна има повече величави паметници на български герой. Сложи се все пак една ламаринка с уважението си към произведенията на изкуството. Да си спомни за унищожаването на паметника 13 века България, на който бяха изписани гениалните слова на апостола В. Левски.

16.12.2023 12:54:30

Анонимен

Да изричаш дезинформация е престъпление от правен аспект. Още по-тежко е когато се прави по обществена медия. Депутатът Искрен Митев от ПП-ДБ, съдейки по името трябва винаги да е искрен, заяви в предаването Събуди се по НТ, че съветската армия е окупационна, свързано с премахването на паметника. Това не е вярно и няма никакви исторически факти. Водещата не реагира, което означава съгласие. Добре, но как ще се обясни абсурда, че българската армия е била в състава на такава армия при разгрома на германската фашистка армия. Заяви също, че комунистическият режим е обявен за престъпен. Така е, но фашисткият режим е обявен от целият свят като престъпен към човечеството, какъвто е бил и в България до ВСВ. Да, но никой в условията на свобода на словото не го споменава като такъв, дори някои твърдят, че тогава това е бил цвета на нацията.

16.12.2023 12:39:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.