• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ГЕРБ: Петков е дал цялата ни енергетика на концесия, далаверата "Джемкорп" не е прекратена

ГЕРБ: Петков е дал цялата ни енергетика на концесия, далаверата "Джемкорп" не е прекратена

/КРОСС/ Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с „Джемкорп" (Gemcorp) не е прекратен. Подаваме сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

Това съобщиха на пресконференция днес Десислава Трифонова, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ, знесе данните и продължи: Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен.

Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с „Джемкорп" е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера. Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР, заяви още народният представител.

Делян Добрев съобщи, че ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция „Конкуренция" и главна дирекция „Енергетика" на Европейската комисия. Депутатът и бивш министър на енергетиката съобщи, че от има заплаха за националната сигурност. Според него над България все още я има опасността да ни осъдят на арбитража в Париж.

Трифонова допълни, че ще искат създаването на временна парламентарна комисия в 48-ото Народно събрание.

Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага правителството за аферата „Джемкорп". Проследяваме и други министри и министерства от кабинета „Петков". Следващия път ще си поговорим за МОСВ, което е не по-малко затънало в схеми. ПП бързат за избори, защото знаят много добре какво са вършили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и искат да прекратят работата на Народното събрание, заяви Даниел Митов.

Тома Биков е категоричен, че именно заради всички далавери, които са извършени от бившите управляващи, се правят опити да се саботира работата на Народното събрание.

Даниел Митов обясни, че са подходили сериозно и са убедени в това, което говорят, и за да подадат сигнал до ДАНС и до МВР са събрали необходимите материали.

"ПР създадоха от собствените си глави и в главите на своите избиратели, които постоянно подреждат - един свят, който не съществува", каза Даниел Митов, заявявайки, че това е корупция.

По думите му целият раздел 7, т. 4 от договора ангажира България - или договорът остава в сила още 2 години, дори и да бъде прекратен, защото Gemcorp си е запазил правото да го прилага. "Имат възможност още две години или да продължат действието на договора, или да ни пратят на арбитраж", обясни още Митов.

"Тепърва ще разкриваме всяка една далавера и кой доведе тази компания в България", категорична е Десислава Трифонова.

Аз дори не искам да се включвам в тази разговор. Служебният министър на енергетиката да отговори дали са верни тези твърдения и ако раздел 7, точка 4 са верни, аз не знам по силата на кой закон можеш за подпишеш подобно нещо. Въпросителните са повече отколкото изчезването на Сашко, жив и здрав да е, коментира Борисов от своя страна.

Според Бойко Борисов и в "Продължаваме промяната", и в "Да, България" има много стойностни хора. "Аз съм убеден, че техните хора дори не го знаят и сега ще кажат, че това не е възможно", смята той по отношение на случая.

Борисов прогнозира, че доверието към ПП ще намалява с всеки ден, защото хората тепърва ще разбират какво са правили.

Той заяви,че е съгласен да се сформира Временна комисия , която за обсъди промените в ИК . Готови са даже ГЕРБ да са вносители. Искат обаче тази комисия да работи само една седмица.

Настояват IT специалисти да се изкажат за сигурността на флашките. Борисов припомни, че хората искат и хартиена бюлетина.

Лидерът на ГЕРБ отново подчерта, че избори през зимата не е добре за държавата.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бръкнеш ли в мръсотията на ГЕРБ изкачат нечистотийте и на другите, а всички вкупом са за затвора, да не кажа какво искат по-радикалните, защото ще ни побият тръпки.

20.11.2022 18:16:18

Анонимен

.....

20.11.2022 17:16:15

Анонимен

Цялата история мирише та чак смърди. Няма ли прокурор, който да я разследва и да оповести истината?

20.11.2022 16:58:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.