• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

НС реши: Няма да има комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски

НС реши: Няма да има комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски

/КРОСС/ Народните представители не подкрепиха предложението на "Възраждане" за създаване на Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от депутати.

Пленарното заседание започна с искане на „Възраждане" за създаване на временна комисия, която да изясни казуса. Гласуването в пленарна зала показа, че точката няма да бъде включена в дневния ред. От ГЕРБ и ДПС масово не гласуваха, а от БСП се въздържаха.

„Министърът на електронното управление пред абсолютно всички обяви, че е бил заплашван от Кирил Петков и народния представител Божанов. Министърът заяви, че са оказали натиск да бъде прокарана обществена поръчка за 600 млн. лева. Искаме прегласуване и създаване на комисия, за да се изчистят всички неща, които витаят в обществото ни", каза народният представител от „Възраждане" Цончо Ганев.

„ГЕРБ и ДПС не гласуваха в зала, но по-интересен беше вотът на БСП, те се въздържаха, те са част от опозицията. Въпросът е кой натиска бутона на Корнелия Нинова?", попита Станислав Балабанов от ИТН

„Парламентът трябва да прави закони. Той не е разследващ орган. Това, че министърът ходи с охрана, означава, че има процедури, които в държавата се изпълняват", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не подкрепихме идеята, защото преценихме, че има разследващи органи. Не подкрепихме създаването и на другата комисия за разследване на МВР", уточни Делян Пеевски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.