• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Комитова: Свидетели сме на лъжлив политически театър

Комитова: Свидетели сме на лъжлив политически театър

/КРОСС/ Свидетели сме на лъжлив политически театър. Шест месеца наричаха Петков предател, защото ще разреши преговорите със Северна Македония, а сега Борисов е герой. Това е политическа лъжа и лицемерие. Това каза бившият регионален министър Виолета Комитова, която днес е част от формацията на Стефан Янев „Български възход“,  в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

От партията „Българки възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев ще работят за диверсификация на източниците на газ за България, каза още Комитова, която е сред учредителите на политическата формация.

„Ако трябва да формулираме националния интерес, г-н Янев ще се опита да обединява.  Националният интерес е да осигурим достатъчно количество газ, на ниска цена, без значение откъде идва газа, по възможност от повече доставчици“, каза Комитова.

Тя заяви, че е решила да влезе в политическия проект на Янев, защото видяла, че „той има много сериозни намерения да обединява хората и да работи сериозно за тях“. „Ще го подкрепям в неговата работа, за да направим повече за гражданите. Няма отношение към Русия, няма интерес към ЕС, няма отношение към САЩ, важни са българските граждани“, каза Комитова.

Относно обвиненията на Ралица Симеонова, която напусна партията и обяви, че тя е обект на нездрав интерес, Комитова коментира, че това се случва с всяка нова партия. „Тя говори нещо принципно във всички новосформирани партии. Във всички нови партии има такъв процес - много хора проявяват интерес, но не всички са отдадени на каузата“, заяви Комитова.

Тя била изненадана от решението на Симеонова.

Според нея Стефан Янев ще се раздели със „съмнителните хора“. Тя даде пример от времето на служебните му правителства, докато тя е била регионален министър, когато Янев е уволнил 7 зам.-министри за 7 месеца. „При най-малкото съмнение за некоректност, веднага уволняваше“, каза Комитова.

Комитова коментира и изострения тон на политическата сцена. „Размениха се много тежки недопустими думи. Те се превърнаха в стил на поведение. Тези дни видяхте в парламента – обиди, лъжи, измами, всеки наричаше другия с обидна дума. Едни министри се държаха като махленски клюкарки, други като ощипани”, коментира Комитова.

Свалянето на правителството е резултат от многопластов сценарий със засилваща се драматургия, заяви бившият служебен регионален министър. „Действие едно – Слави Трифонов си оттегля министрите заради Македония. Действие две - вот на недоверие. Действие три – всички приемат френското предложение. И накрая: епилог, Кирил Петков - предател, Бойко Борисов - герой. И още една теза се разгърна - голям дипломатически успех да се приеме френското предложение, в което е участвала и Генчовска от ИТН. Сега Слави Трифонов ще си оттегли ли депутатите от парламента?“, посочи Комитова.

Тя отхвърли да е била подлагана на натиск като регионален министър. „Не съм била подложена на натиск, аз съм имала натиск само от една партия - ГЕРБ, с неговите министри. Не ги обиждах, но те се самозасягаха“, каза Комитова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лъжливият политически театър трае вече тридесетина години!

27.06.2022 09:53:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.