• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Зам.-министър Минчева връчи сертификат за инвестиция за разработване на софтуер и разкриване на 80 нови работни места

Зам.-министър Минчева връчи сертификат за инвестиция за разработване на софтуер и разкриване на 80 нови работни места

/КРОСС/ Зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева вчера връчи сертификат клас „А" за инвестиция за откриване на офис за разработване на софтуер в България на компанията „Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз". Инвестиционният проект е на стойност 500 000 лв. и е за разкриване на 80 нови работни места. Сертификатът беше връчен на управляващия директор на дружеството „ИТ Сървисиз" Димитър Петров. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, ръководството на компанията и ИТ специалисти.

Дейността по инвестиционния проект е в областта на информационните технологии. Основният фокус ще бъде компютърно програмиране, поддръжка на инфраструктура, комплексен анализ при разработка на софтуер в съвременните софтуерни технологии. Услугите, които ще предлага компанията са в три насоки - технологии, продукти и услуги за процеси. Инвестицията се реализира в София, а за екипа от специалисти ще бъде осигурено необходимото IT и офис оборудване и обучения.

„Нашата цел е да насърчаваме по най-адекватен начин инвеститорите. Работим в посока държавата да осигури навременни насърчителни мерки към тях и да се оптимизират административните процеси. Страната ни има огромен потенциал за развитие на високите технологии. У нас са едни от най-големите таланти в IT сектора", заяви зам.-министър Минчева по време на връчването. От компанията подчертаха, че за тях най-важно е професионалното развитие на кадрите им и че са сред първите, които ще използват възможността за високопроизводителни изчисления на новия български суперкомпютър "Хемус". Зам.-министър Минчева посети офиса на „ИТ сървисиз", където се запозна отблизо с работата на компанията и служителите.

Припомняме, че от юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

Групата Фьоникс е европейски лидер в сферите на търговията на едро с фармацевтични продукти, търговия на дребно - аптеки и услуги за фармацевтичната индустрия. С присъствието на 29 пазара за здравни услуги, компанията предлага уникално географско покритие в цяла Европа, като със своите близо 40 000 служители допринася съществено за цялостното здравеопазване на населението в регионите. В компанията в България работят над 750 служители.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.