• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Победителите в наградите LIFE’S GOOD представят вдъхновяващи технологични решения за по-добро бъдеще

Победителите в наградите LIFE’S GOOD представят вдъхновяващи технологични решения за по-добро бъдеще

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви окончателния победител в наградите на компанията LIFE'S GOOD AWARD, които подкрепят глобални новатори, поемащи предизвикателства, за да помогнат за създаването на по-добър живот за всички. Голямата награда беше присъдена на Dot Inc. от Южна Корея.

Журито подреди класацията между последните четири отбора, след като всеки от тях представи своите иновативни решения във финалния кръг на наградите, проведен по време на конференцията LIFE'S GOOD AWARD в LG Sciencepark в Сеул, Корея, на 16 януари. Ръководителите на LG, отговарящи за управлението ESG (Environmental, Social and Governance - екологично, социално и корпоративно управление) политиките на компанията, Лии Сам-соо, главен научен ръководител и д-р Ким Бойонг-хуун, главен технологичен директор, също присъстваха на церемонията.

Наградите въплъщават ESG визията на LG за по-добър живот за всички, насочена към насърчаване на по-добро бъдеще за планетата и хората. Целта на компанията е да привлече идеи за устойчива екология и достъпност, два ключови фокуса в дългосрочна ѝ ESG инициатива Better Life Plan 2030. Гениалните решения, представени от четиримата победители, илюстрират силата и потенциала за положително въздействие върху света от страна именно на технологиите, създадени да го променят към по-добро.

Печелившите отбори са: Dot Inc. от Южна Корея (награда Гран При - 700 000 USD награден фонд); SOLUTUM от Израел (злато - 200 000 USD); Day1Lab от Южна Корея (сребро - 100 000 USD); и NONA Technologies от Съединени щати (бронз - 50 000 USD).

LIFE'S GOOD решенията, представени на наградите
 Dot Inc.: разработва устройство за показване на помощна информация за хора с увредено зрение, съставено от 2 400 брайлови щифта - или „точки" - които се движат нагоре и надолу. Новото устройство преобразува изображения, карти и друга разнообразна цифрова информация от свързани устройства като компютри и мобилни телефони в дисплей, който потребители с увредено зрение могат лесно да разберат .
 SOLUTUM: разработва нов пластмасов материал, който се разтваря във вода при стайна температура и след това се биоразгражда, без да оставя остатъци от микропластмаса или токсини.
 Day1Lab: създава органична полимерна пластмаса, която напълно се биоразгражда в сладка вода след около две седмици и в почвата след около два месеца.
 NONA Technologies: разработва разтвор за обезсоляване, използващ поляризацията на концентрация на йони (ICP) за премахване на вируси, бактерии и сол от водата, включително отломки.

На конференцията LIFE'S GOOD AWARD присъстваха както четирите отбора финалисти, така и уважаваните членове на журито на наградите, Life's Good Committee на LG, състоящ се от ръководители на компанията и уважавани учени в областта на отговорното бизнес управление - Алекс Едманс, професор в London Business School, Кристофър Маркис, професор в Cambridge Judge Business School и Хиун С. Шин, професор в Hanyang Business School и директор на Collective Impact Center в Hanyang University.

В конференцията беше посетена от различни участници - включително членове на обществеността, студенти от местни университети, както и служители и партньори на LG - и беше предавана на живо, така че публика от цял свят да може да се наслади на събитията. В сутрешните часове четирите отбора изнесоха финална презентация и участваха в сесия с въпроси и отговори, докато журито даде обратна връзка въз основа на въздействието, иновациите и устойчивостта на всяко решение. Следобедът включваше церемония по награждаване на четирите отбора и обявяване на окончателното им класиране, както и специални лекции, изнесени от професор Едманс, професор Маркиз и професор Шин.

„Ще продължим да търсим решения в помощ на хората с увредено зрение и благодарение на подкрепата на LG ще можем да постигнем това в по-голям мащаб и за по-кратко време, отколкото в други условия", сподели Ахрум Чой от Dot Inc., носител на Гранд При наградата LIFE'S GOOD. „Много сме благодарни за това преживяване и очакваме с нетърпение да си сътрудничим с LG в бъдеще, компания, която наистина споделя нашето желание да направим света по-добро място."

„Ще продължим да си сътрудничим с иноватори, които споделят нашите ценности, докато заедно вървим напред, за да създадем устойчиво бъдеще за всички, възприемайки визията Life's Good на компанията." каза Лий Сам-су, главен стратегически директор в LG Electronics.

Междувременно LG ще продължава да развива своите ESG планове, заложени в Better Life Plan 2030 и ще продължи да споделя инициативите, както със служители на компанията, така и външни заинтересовани страни, за да подкрепи устойчивите бизнес практики на компанията.

За всичко най-ново от текущите -усилия на LG в посока Better Life for All, следете LG Newsroom.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.