• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Как да продължим да се грижим за земята, без да се отказваме от електрическите си уреди

Как да продължим да се грижим за земята, без да се отказваме от електрическите  си уреди

/КРОСС/ Според проучване на NielsenIQ от миналата година върху глобалното здраве и уелнес, информираността на хората за проблемите на околната среда и негативните ефекти, които те могат да имат върху общото ни здраве сега и в бъдеще, е на най-високо ниво досега.1 Разпознавайки опасността, която промяната на климата носи със себе си, все повече хора се обръщат към рециклирането, намаляването на отпадъците на домакинството и изборът на продукти от марки, които споделят тяхната загриженост за природата. LG, компания, която продължава да приоритизира здравето на планетата, активно търси решения за проблемите на света ни, свързани с климатичните изменения, използвайки своите най-съвременни технологии, за да намали въглеродните емисии и емисиите от парниковите газове, като в същото време да повиши енергийната ефективност на продуктите.

Новите модели климатици, които LG пусна на пазара тази година, напълно олицетворяват тези усилия на компанията, като използват революционни технологии за по-висока енергийна ефективност. Dual Inverter Compressor™ технологията на LG, с която са оборудвани климатиците, отстранява проблема с шума и поддържа желаната температура, като спестява енергия, има по-дълъг живот и осигурява икономично и безшумно охлаждане и отопление. Благодарение на ефективността на технологията, новите модели са по-бързи, по-ефективни, по-издръжливи и тихи, осигурявайки максимален комфорт при охлаждането. В резултат, използваната електроенергия е по-малко, предотвратявайки прекомерното замърсяване на околната среда. Благодарение на трайните услия на LG в опазването на Земята, два от новите модели – LG AP09RK и AC12BK са успешно сертифицирани от Carbon Trust (Великобритания) след измерването на въглеродния им отпечатък.

Работата върху иновативната енергоспестяваща технология в основата на климатиците на LG е само един от примерите за ангажимента към опазването на околната среда, който компанията приема за своя мисия. LG може да се похвали с огромен цялостен напредък в намаляването на емисиите на парниковите газове в целия производствен процес на домакинските уреди. LG Smart Park в Changwon, наречен Lighthouse Factory от Световния икономически форум, играе основна роля в ограничаването на емисиите на парникови газове по време на производството, като същевременно повишава енергийната ефективност с 30 процента в сравнение с предишното съоръжение на компанията в Changwon. Сред многото иновации в LG Smart Park, които помагат за намаляване на енергийния отпечатък на компанията, са най-съвременните решения за управление на енергията като системата за съхранение на енергия (ESS) и управление на енергията в сградите (BECON).2

Освен в производствения процес, LG се стреми да помага на потребителите да живеят един по-екологичен начин на живот с внимание към природата. Средството е намаляването на парниковите газове не само по време на производството, но и по време на самата употреба на уредите от потребителите. Хладилниците, пералните машини, сушилните и климатиците на LG, които използват споменатата по-горе инверторна технология на компанията, оптимизират потреблението на електроенергия, като осигуряват високоефективни операции. Така например Inverter Linear Compressor технологията, която LG използва в хладилниците си, използва по-малко енергия от конвенционалните хладилници и също е отличен за устойчивостта си с наградата ENERGY STAR Emerging Technology Award.

Освен с намаляването на производствените и потребителски парникови емисии, LG използва и други полезни похвати за намаляване въздействието си върху природата. Иновациите им в 2-в-1 продуктите са един от начините да се намали консуматорството, като задоволяват нуждата от два продукта с производството на само един. Новите климатици на пазара например функционират и като пречиствател и, благодарение на революционната UVnano™ технология на LG, премахват 99,99% от бактериите с UV LED светлина, за да поддържа ветрогенериращия вентилатор чист и свеж. Освен това йонизаторът Plasmaster™Ionizer+ премахва до 99% от прилепналите бактерии. Антиалергенен филтър, сертифициран от BAF e поредната стъпка към по-здравословен въздух. Моделите снабдени с този филтър, осигуряват въздух, в който има незначителен брой частици, носещи алергени.

Екологическите издържаните промени в опаковката на продуктите също е част от устойчивите решения на LG. Компанията разработва свои собствени изисквания при опаковането, за да намали създадения отпадък и използването на вредни за природата и хората материали. Насоките са за по-минимално използване на опаковъчни материали, за да се намали общият им обем и разкриват повишения фокус на компанията върху повторната употреба и рециклирането. Всички домакински уреди на LG скоро ще включват екологични опаковки. Компанията вече е намалила годишното си потребление на полистирен с 19 тона чрез внедряването на полипропиленови опаковки за външните тела на своите системни климатици.

Всички усилия на компанията са отговора й на поетитя през 2019 ангажимент Zero Carbon 2030 за намаляване на вредните си емисии. Чрез устойчиви инициативи, решения и иновативни технологии, LG ще продължи да намалява въздействието си върху околната среда и да помага за създаването на едно по-спокойно потребление за потребителите и по-добро утре за планетата ни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.