• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Новата електрическа KONA се предлага вече и в България

Новата електрическа KONA се предлага вече и в България

/КРОСС/ • С пробег от 514 км по WLTP, Hyundai KONA се нарежда измежду най-енергийно ефективните масови електромобили в сегмента си.

• Vehicle2 Load, система за климатизация на батерията и LED дневни светлини са само част от екстрите, включени в първото ниво на оборудване Comfort.

• „Произведено в Европа, за Европа"- моделът се произвежда в завода на Hyundai в Чехия.

София, 20 октомври 2023 г. - Само два месеца след официалния старт на производство, изцяло новата електрическа KONA вече се предлага и в България. Новият модел се отличава с актуализиран дизайн, най-новите интелигентни технологии и пробег до 514 км с едно зареждане. Екстериорът е по-елегантен и изтънчен, с плавни форми, ново LED осветление и спортни детайли. Интериорът е оборудван с високотехнологичен кокпит, който се състои от 12,3-инчово дигитално табло пред шофьора и 12,3-инчов централен сензорен екран.

Изцяло новата електрическа KONA се предлага с два варианта на батерии: 48,4 кВтч и 65,4 кВтч. Цените на модела с предно предаване и „малката" батерия започват от 79 900 лв с ДДС, а на „голямата" батерия от 89 900 лв с ДДС. Батерията с капацитет 48,4 кВтч осигурява пробег до 377 км, а батерията с капацитет 65,4 кВтч - до 514 км, с комбиниран разход на енергия съответно 14.6 и 14.7 кВтч/100км. И в двете си версии времето за зареждане от зарядна станция над 100 кВт от 10% - 80% е 41 минути.

Дори и в стандартното си оборудване, новият електромобил на Hyundai предлага най-новите интелигентни технологии, включително: система за следене на обекти при паркиране с функция за превенция на сблъсък (отпред и отзад), система за автономно шофиране по магистрала, система за активно поддържане на пътната лента.

Иновативната функция Vehicle-to-Load (V2L), която за първи беше представена в IONIQ 5, вече е имплементирана и в електрическата KONA. Технологията ви помага да водите устойчив начин на живот под знака на електрическата мобилност, позволявайки свободно да използвате или захранвате всякакви електрически устройства като електрически велосипеди, скутери или оборудване за къмпинг.

Hyundai продължава да демонстрира своята отдаденост към клиентите си в Европа. Още през 2020 г. първото поколение KONA Electric стана първият електрически автомобил на южнокорейската марка, който се произвежда в Европа и скъси драстично времето за доставка на Стария континент. Второто поколение KONA Electric продължава стратегията - произведено в Европа, за Европа. Очакванията са заводът в Чехия да произведе 21 000 бройки от новата електрическа KONA само за първата година.

*Източник: www.hyundai.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.