• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Николай Радулов: В този конфликт започва да се говори и за използване на по-модерни, по-смъртоносни оръжия

Николай Радулов: В този конфликт започва да се говори и за използване на по-модерни, по-смъртоносни оръжия

/КРОСС/ Вчера, в предаването „Още от деня" по БНТ проф. Николай Радулов, каза че беше изрично подчертано, че ако конфликтът в Украйна се разшири, това ще засегне чисто физически и България. „Като че ли в този конфликт започва да се говори и за използване на по-модерни, по-смъртоносни оръжия. Случаят с касетъчните бомби, при който всяка страна твърди, че са употребявани от другите, но те са много опасни.

Това ме кара да си мисля, че е много възможно да се използва и нова смъртоносна техника. Новите технологии в тази война се използват от двете страни много активно - имам предвид дроновете. Много малко дели използването на тези дронове от други, които са ръководени от елементарен изкуствен интелект. Тоест може да има странични жертви от всички страни, които са гранични с този конфликт".

Конфликтът се разраства, няма индикация, че той ще се намалява - напротив, следва схемата, която беше във Виетнам, конфликтът между Северна и Южна Корея, а съвсем наскоро свърши войната в Афганистан, след много опити да се демократизира там обществото нищо не се получи и американците се изтеглиха, разказа Радулов.

Ние изпращаме техника, която е произведена 60-те години, съмнително е за мен в какво състояние са тези БТР, и дали могат да бъдат приведени отново в нормално състояние, допълни експертът. „Най-вероятно не могат да работят и според мен тези 100 БТР нямат друга стойност освен символична, за съжаление".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.