• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Проф. Михаил Константинов: ПП-ДБ може да се разпаднат

Проф. Михаил Константинов: ПП-ДБ може да се разпаднат

/КРОСС/ Представители на ПП-ДБ може да има в евентуално бъдещо правителство в рамките на 50-то Народно събрание, само ако формацията се разпадне. Тогава ще е много по-лесно "Демократична България" да сформира някаква управляваща коалиция с ГЕРБ-СДС. Това обяви в интервю за Агенция БЛИЦ математикът и анализатор проф. Михаил Константинов. По думите му единствената изненада от изминалите избори е появата на хоризонта на седмата партия в парламента "Величие".

"Напълно очаквано разпределение на първите шест партии, никакви изненади. Единствената такава е седмата партия. Ниската избирателна активност е наказание за политиците. На хората им омръзна да слушат глупости и нападки. Само обвинения. Вие чухте ли някой да обяви какво ще направи за страната и да каже нещо положително?", попита проф. Константинов.

"Дори ГЕРБ са назад с около 100 хил. гласа. Ще са с по-малко депутати в парламента. А ПП-ДБ са изгубили една трета от своите избиратели. Имаше няколко партии, на които кампанията им премина в нелош тон, но основните играчи разчитаха повече на ругатни срещу другия", посочва още той.

Според професора, в момента е трудно да се сформира управление дори и от три формации, а вероятността да стане такова нещо ще зависи от четири.

"В този случай говорим за евентуална подкрепа от страна на "Демократична България", ако се отделят от "Продължаваме промяната". Тепърва ще преговарят партиите, но не очаквам да се получи някакъв консенсус между ПП и ГЕРБ", посочи проф. Константинов.

"Още преди изборите имах очаквания да се намеси седма партия, да имаме седемпартиен парламент, но предположенията ми бяха измежду "Солидарна България" и "Синя България". Само по себе си появата на "Величие" е изненада, но погледнато отстрани. Ако се замислим, те са различното, което хората търсят, за да избягат от едно и също управление.

Не ме учудва, че постигат този успех само с кампания в интернет. В момента интернет е всичко. Новото поколение живее в интернет. Младите хора стават и си лягат с интернет, не с телевизия. Доколкото знам, много млади хора, включително деца на мои познати са дали гласа си за "Величие".

Те просто улучиха точката на говорене, което им донесе успех!", каза още проф. Михаил Константинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хахаха то прасето оноди тежката артилерия на ГЕРБ....Деса конституционната чака прасенце....

11.06.2024 15:35:52

Анонимен

Мишко мазна, а Прасето ще оножда Тулупа това как ти се струва.... или викаш той Баце е свикнал вече....

11.06.2024 15:27:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.