• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Константинова: Кабинетът беше свален, защото се справяше твърде добре с борбата с корупцията

Константинова: Кабинетът беше свален, защото се справяше твърде добре с борбата с корупцията

/КРОСС/ Мотивите за вота на недоверие са политически. В момента, в който битката с корупцията отиде в своя пик, ни беше дръпната ръчната спирачка. Това, което видяхме като аргументи и мотиви във внесеното предложение за вот на недоверие, бяха изключително странни. Това каза вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова в предаването „Защо, г-н министър?“ по бТВ.

Неработещата прокуратура е пречка в борбата с корупцията, посочи още Константинова. „Борбата с корупцията не е само борба за справедливост, тя е и борба за да можем да правим правилното преразпределяне на средствата, които държавата има. Вместо да изтичат по джобове и в корупционни схеми, те да могат да подпомогнат хората, които най-много имат нужда от тях“, добави тя.

По думите й в момента е изключително ключово да има работещ парламентза да може държавата да не изгуби милиарди по Плана за възстановяванекоито са ни изключително необходими. Тя изрази надежда, че коалицията може да бъде реанимирана. „Това, което има като експертиза сред депутатите от ИТН, има огромна полезност. Надявам се, че в тях има държавническо и дори чисто егоистично мислене за това, че реформите, които са важни за тях и за които те са се борили, ще искат да продължат да ги реализират“, заяви вицепремиерът.

По думите й пропукването в отношенията в коалицията се е случила по време на лидерските срещи. „Г-н Слави Трифонов, може би преди около два месеца спря категорично да разговаря с премиера или който и да е от другите партии. Опитахме да бутаме задачите, които бяха пред нас, но предвид факта, че те нямаха мандата да взимат решения и нямаха право да отстояват собственото си мнение, беше ясно, че ще се стигне до този патов край“, обясни Константинова.

По думите й, въпреки множеството насложили се кризи – КОВИД криза, война, бежанска вълна, енергийна криза, глобална инфлационна криза, управлението е съумяло да се справи в икономическо отношение и доказателство за това са позитивните оценки на международните рейтингови агенции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не им липсва самочуствие - при доста противоречиви и посредствени резултати!

27.06.2022 20:21:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.