• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Доц. Наталия Киселова: За мен промените в Конституцията ще се случат до края на работната седмица

Доц. Наталия Киселова: За мен промените в Конституцията ще се случат до края на работната седмица

/КРОСС/ Днес беше нарушен правилникът за организация и работа на парламента. Конституционният съд обаче счита, че нарушенията на правилника на работа на НС не могат да бъдат повод взетите решения в пленарна зала да бъдат обявени за противоконституционни. Всички взети решения от депутатите днес ще останат в сила.

Това каза снощи в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова, която коментира скандалите в днешното пленарно заседание и промените в Конституцията.

"Явно опозицията ще се опита да прилага всякакви по-нетрадиционни методи, за да отложат промените в Конституцията. За мен те също могат да бъдат отложени за януари. Не виждам защо се бърза толкова. В момента имаме нужда от други коледни подаръци. Правомощията на прокуратурата не са ограничени с тези промени. Аз не съм привърженик на двойното гражданство като правен институт. Проблемите с двойното гражданство са два - защо за министрите няма да има уседналост, а за депутатите ще има уседналост от 18 месеца. Относно служебното правителство има възможност да изпаднем в още по-голяма криза, отколкото бяхме досега", прогнозира тя.

Заедно с нея гост в студиото беше и адвокатът в Антикорупционния фонд, известен наказателен адвокат, бивш прокурор от СРП и СГП Андрей Янкулов. "За мен промените в Конституцията ще се случат до края на работната седмица, като това ще стане с или без нормални изказвания в пленарна зала. За съжаление нищо не беше направено, за да се синхронизира нашето законодателство с европейското. Прокуратурата запазва своя пълен монопол, а тя трябва да бъде контролирана контрабалансирана, което при нас го няма. За мен темата за двойното гражданство не е толкова страшно и не е чак такъв проблем", обяви той.

И двамата бяха категорични, че в най-скоро време Конституцията ще бъде отворена отново, за да се поправят сега допуснатите грешки и пропуски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.