• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ДНР: Украински националисти са завзели кораба с български моряци в Мариупол (Обновена)

ДНР: Украински националисти са завзели кораба с български моряци в Мариупол (Обновена)

/КРОСС/ Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба - „Царевна" и „Лейди Августа". Това съобщи зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин в "Телеграм" канал, съобщи Бтв.

Все още не е известна съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние, предаде ТАСС. На кораба „Царевна" има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре.

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - „Царевна" и „Лейди Аугуста". Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов" стрелят от палубите", се казва в изявлението в руските медии.

За БНТ от министерството на външните работи съобщиха, че от Ситуационния център, който следи ситуацията с кораба в Мариупол, са разговаряли с моряците ни и съобщенията, че корабът е завзет са отречени напълно. "Българският кораб "Царевна", който е блокиран на пристанището в Мариупол, не е презвет. Такива твърдения бяха отправени днес от Донецката народна република и руски медии.

Военното министерство отрече корабът с български моряци да е превзет.

"Българските институции са в контакт с българските моряци и опровергават като фалшива новината, разпространена в руски сайтове, че корабът е превзет", каза пред bTV ръководителят на пресцентъра на военното министерство Митко Димитров. Той допълни, че усилията за извеждането на нашите граждани от Украйна продължават. На кораба „Царевна" има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма никакво значение какво мислят чужденците за президента на дадена страна, а нейните граждани.

10.04.2022 21:31:24

Анонимен

Трябва малко търпение, защото истината не е много далеч във времето. Що се отнася до нивото на руската армия се вижда по точността на ракетите на хиляди км разстояние и свръхзвуковите, срещу които няма противодействие. Това и глухонемите го знаят.

10.04.2022 21:27:35

Анонимен

Абе как да ги преписвате тези Московски партенки, от там една истина не е дошла последните години, само лъжи и деструктивна пропаганда. Глупаците последните 20г изхарчиха милиарди за да докажат колко са велики и какъв гении е Путин, а преди месец всичко рухна и то по заповед на гениалния социопат, лъсна им азиатския варварски задник, лъсна им безмозъчната и изостанала армия немръднала на йота от ВСВ.

10.04.2022 19:42:13

Анонимен

Моряците, вероятно са затворени в трюма и ги използват като жив щит, а от палубата стрелят неонацистите, разчитайки че руснаците няма да им отговорят за да не пострадат моряците.

10.04.2022 18:35:51

Анонимен

Напълно нормално е заложник да казва това, което му диктува похитителя. Много е съмнително и показателно това, че някои от близките на моряците нямат връзка с тях.

10.04.2022 13:14:11

Анонимен

Украинските националисти също са информирани кои държави ги подкрепят безрезервно и те няма да повдигнат въпроса за действия относно имуществото им.

10.04.2022 13:04:08

Анонимен

Ами то бързо ще се разбере кой лъже. Имам предвид, че Басурин до сега не е излъгал нито веднъж, но все пак стават и грешки а има и динамика.

10.04.2022 12:59:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.