• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В Северна Корея е регистрирано слабо земетресение, което най-вероятно е било естествено, съобщи Южна Корея

В Северна Корея е регистрирано слабо земетресение, което най-вероятно е било естествено, съобщи Южна Корея

/КРОСС/ Слабо земетресение бе засечено рано тази сутрин близо до полигон за ядрени опити в Северна Корея. По всяка вероятност обаче то е било естествено, съобщи метеорологичната агенция на Южна Корея, предаде Ройтерс.

Трусът с магнитуд от 2,5 бе отчетен североизточно от ядрения полигон „Пунгери" в Северна Корея в 02:54 през нощта. „Счита се, че е естествено земетресение," заяви агенцията. По нейни данни дълбочината на труса е 23 км.

В района имаше малки трусове по-рано през годината, като анализатори смятат, че са причинени от дейностите в полигона.

Смята се, че Северна Корея завършила подготвителната работа за седми ядрен тест в „Пунгери", който ще бъде и първи от 2017 г. насам, съобщиха Сеул и Вашингтон. Възможно е това да се случи между 16 октомври и 7 ноември, казаха южнокорейски народни представители миналата седмица, цитирайки държавната разузнавателна служба. Министърът на отбраната И Джон-суп обаче каза, че ще е трудно да се предвиди кога Северна Корея ще извърши нов тест.

Южна Корея и САЩ провеждат съвместни военноморски учения тази седмица, след като Северна Корея изстреля във вторник серия балистични ракети, включително такава със среден обсег, над Япония. Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА) съобщи, че ракетните изпитания са с цел самоотбрана от военните заплахи на САЩ и не са нарушили сигурността в съседните държави и региони. 

„Опитите ни са нормална, планирана мярка за сигурност, с цел да защитим безопасността на държавата ни и мира от преките военни заплахи от САЩ," предаде КЦТА, цитирайки говорител на авиационната администрация.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.