• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пхенян: Близо 800 000 севернокорейци се записаха в армията, за да се бият срещу САЩ

Пхенян: Близо 800 000 севернокорейци се записаха в армията, за да се бият срещу САЩ
Изявлението идва дни, след като КНДР изстреля междуконтинентална балистична ракета

/КРОСС/ Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили към армията или ще се запишат отново в редовете ѝ, за да се бият срещу САЩ, съобщи днес севернокорейското официално издание на управляващата Корейска трудова партия, предаде Ройтерс.

Северна Корея заплаши, че ще превърне Тихия океан в "полигон за стрелба"

Само вчера около 800 000 студенти и работници на територията на цялата страна са изразили желание да се запишат или да се присъединят отново към въоръжените сили, за да се противопоставят на САЩ, съобщи в. „Родон синмун".

КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите съвместни военни учения на САЩ и Република Корея.

Северна Корея изстреля балистична ракета преди срещата на върха между Южна Корея и Япония

Пхенян изстреля ракетата в морето между Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо равнище, посветена на пътища за противодействие на разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на САЩ и Южна Корея „Щит на свободата 23" започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в голям мащаб, какъвто не е разгръщан от 2017 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хамериканците ще си го хапнат отзад дето спомогнаха Червената армия да прогони японците от Манджурия и да се създадат условия за създаване на КНДР и КНР. Целта тогава им бе да впечатлят света с хвърлените атомни бомби върху Япония, без оглед на цивилните жертви. През същото време американският флот стоеше на разстояние безопасно от японските камикадзета, пред спомена за Пърл Харбър.

18.03.2023 12:16:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.