• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

62 с коронавирус у нас, Борисов и Щабът с отрицателни проби

62 с коронавирус у нас, Борисов и Щабът с отрицателни проби

/КРОСС/ 62-ма вече са заразените с коронавирус у нас. Във ВМА от 95 направени проби 4 са положителни, които се намират на домашно лечение. От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни.

Изпратен е болен, доказано положителен за коронавирус, от Лом в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение и прокуратурата трябва да се самосезира.Премиерът Бойко Борисов и ген. Мутафчийски са били изследвани за коронавирус. По примера на всяка държава са изследвани и лидерите на страната ни, както и членовете на Оперативния щаб. Всички те са с отрицателни проби за коронавирус.

Ген. Мутафчийски съобщи, че започват проверки по аптеките дали продават антибиотици и други лекарства без рецепти.

"В момента се изкупуват безумни количества от неща, които абсолютно не са необходими. Не мога да разбера защо хората се подвеждат по такива неща", заяви Мутафчийски.
Във ВМА от 95 направени проби - 4 са положителни, които са намират на домашно лечение. От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни. Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА - 10, "Пирогов" - 2, "Александровска" - 2, Габрово - 2, в Плевен - 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина", каза Мутафчийски.

Мутафчийски съобщи за случай, при който болен с положителен резултат за коронавирус е бил изпратен от Лом в Александровска болница, той не е върнат. Но това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести. Със сигурност прокуратурата се е самосезирала.

173 000 са случаите на коронавирус в света към днешна дата. 6660 са смъртни. Румъния има скок с 19 случая, в Гърция вече са 331, в Австрия има над 1000 случая, Белгия също над 1000. Германия вече са 6248 случая. Испания вече са 8794 случая, добави Мутафчийски.

Добавят се още страни към сегашните 5, новите са Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария и Великобритания, от които пристигащите граждани у нас, подлежат на 14-дневна задължителна карантина. Това съобщи д-р Ангел Кунчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Нонимен

Нахрани ги, к'во ревеш.

17.03.2020 10:58:00

Анонимен

Всеки ден!!! на планетата умират от глад!!! 1600 човешки същества ... 6 600 умрели от някакъв си вирус за половин година - да ви го нафукам, идиоти!!!

17.03.2020 02:14:41

Анонимен

Вълчева, иди се застреляй! Нямам какво да ти кажа друго, драга!

17.03.2020 01:38:50

Джесика Вълчева

Хорца по време на карантина? Българите в такт и под ръка към епидемията . Дори дъждът не спря човешката безотговорност и традиционно няколко души се събраха пред Народния театър “Иван Вазов”, за да тропнат едно българско хоро. Ей така, за здраве, насред епидемията от коронавирус. Цялата страна е под карантина. Властите призовават гражданите да си останат у дома, а единствените отворени търговски обекти са тези от първа необходимост - хранителни магазини, аптеки, банки. Струпването на хора не е никак препоръчително, а ръкостисканията да се избягват, призовават от Националния оперативен щаб. Но българите тропат хора, напук на COVID-19. Такова е положението, драги сънародници. Бих оправдала паниката с купуването на тоалетна хартия до припадък. Бих оправдала опашките по магазините и презапасяването с храна. Това е психология на масите и е факт не само у нас, но и в чужбина. Защото по време на психоза, човек не мисли рационално. Но къде в картинката се вписва тропането на хорца по време на епидемия? Проява на псевдопатриотизъм? Проява на някакво геройство, безсмъртие? Не. Проява на безотговорност. А клипът на патриотичното дело бе разпространен и в социалните мрежи, където предизвика бурни реакции. България е изправена пред епидемия. Нужда от паника няма, но има нужда от самосъзнание. А такова май липсва. Защото на фона на разпространяващата се зараза, няколко души се хванали под ръка, загърнати с българския флаг и се друсат ритмично под съпровода на фолклорна музика. Снощи излязохте по балконите да пляскате на българските лекари, които утре ще спасяват вашите животи, нали. Но съзнавате ли, че вие сте тези, които имат отговорност да смекчат работата им? Тропането на хорца не помага на никого.

16.03.2020 17:47:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.