• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Държавите, които са обвинени в криене на коронавирус данни

Държавите, които са обвинени в криене на коронавирус данни

/КРОСС/ Китай умишлено е криел данни за коронавируса, смятат западни служби. Но и други държави са обвинявани, че целенасочено манипулират данните за заразата, за да подобрят имиджа си. 

Бразилия

В началото на юни Бразилия премахна данните за заразените и починалите от коронавирус от правителствения сайт. Министерството на здравеопазването заяви, че вече ще отчита само случаите на заразени и смъртните случаи през последното денонощие, без вече да съобщава обща цифра, както повечето страни. По информация на Световната здравна организация към момента Бразилия се намира на второ място по брой заразени души, но посочените данни може да не са истински, твърдят експерти.

Китай

Според секретен доклад на американското разузнаване, предоставен на Белия дом, официалните данни на Китай за броя на заразените с COVID-19 и за броя на загиналите от инфекцията в страната са фалшифицирани. Данните са предоставени на Bloomberg TV, които съобщават, че Китай умишлено занижава броя на заразените и загиналите.

Турция

До началото на март в официалните съобщения на турското правителство твърдеше, че в Турция няма нито един случай на зараза с коронавирус. На 10 март беше потвърден първият случай, но според критици, заразените са били много повече преди тази дата. Осем дни по-късно в социалните мрежи се появи видео с твърденията на лекарка от Анкара, че заразените са хиляди. Тогава броят им официално бе 191. Държавата разпореди анализ на съдържанието и произхода на видеото, след което на лекарката ѝ се наложи да се извини.

Русия

На 19 март бе съобщено, че 79-годишна жена от Москва е починала от коронавирус. След това тази информация бе коригирана – жената е починала от белодробна емболия, а не от коронавирус. Поради тази причина медиите започнаха да спекулират, че част от заболелите от COVID-19 в Русия се водят като пациенти с пневмония, а при починалите за причина се посочва не вирусът, а някое предходно заболяване.

Великобритания

Борис Джонсън е обвинен, че се опитва да скрие факта, че Великобритания има най-високата смъртност от коронавирус в Европа. Това обвинение бе направено от лидерът на главната опозиционна партия във Великобритания Киър Стармър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.