• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Учени от Китай и Австралия доказаха естествения произход на коронавируса

Учени от Китай и Австралия доказаха естествения произход на коронавируса

/КРОСС/ Група учени от Китай и Австралия откриха у прилепи коронавируса RmYN02, който прилича по структурните си свойства на коронавируса SARS-CoV-2, съобщи ТАСС, като се позовава на в."Саут Чайна Морнинг пост".

Това е доказателство за естествения произход на новия коронавирус, който предизвика пандемия.

Образци от RmYN02 са събрани в югозападната китайска провинция Юнан между май и октомври миналата година. В структурата му са открити патогенни елементи, сходни с аминокиселините в SARS-CoV-2. Преди това учените смятаха тези аминокиселини за необичайни, посочва изданието.

"Резултатите от изследванията ни говорят, че тези аминокиселинни съставки, които преди изглеждаха доста нетипични, могат да възникнат по естествен път в бетакоронавирусите", отбелязва проф. Шъ Вейфън от Първи медицински университет в Шандун.

"Това дава сериозни доказателства срещу хипотезата за лабораторния произход на новия коронавирус [SARS-CoV-2]", добавя той.

Западни медии и политици, сред които и държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, изразиха мнения, че новият коронавирус се е разпространил по света след изпускането му от лаборатория в Ухан, Китай. /

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По времето на социализма имаше една "наука" - политикономия. Сега всичките "науки" са "полит..."! Политбиология, политмедицина, политстатистика, политвирусология, абе полит... каквото се сетите.

15.05.2020 11:30:36

Анонимен

Тъй като числото 3 (три) много прилича на буквата 3 (зъ), то това е доказателство, че те са едно и също нещо!

15.05.2020 11:26:40

Адвокат Елена Гунчева

Якото оливане на генерал Годжи залива социалните мрежи. И си спомних думите на един човек преди време, който познаваше много добре човешката природа – „Никой и никога не може да избяга от себе си!“. Затова и гледаме гафове всеки ден – просто това е същността им. Колкото и да ги подготвят, колкото и да ги гримират, колкото и удобни въпроси да им задават, същността им си личи точно като вмирисан труп в розова градина. Същият човек ми беше казал, че същността на човек се вижда като се напие и като се ядоса. А нашите управляващи напоследък често се ядосват. И веднага наяве излизат липсите – на интелект, на образование, на възпитание, на елементарен морал и тактичност. Борисов преди време успешно прикриваше гаменската си и неадекватна същност. Вече не успява. И речника му показва цялата му същност на простичко и необразовано гаменче от крайните квартали, което цялото е изтъкано от завист към умните и образованите, които са приети по-добре от него. Генерал Годжи днес отново се изтърва. Пожела ни като проклятие яко да мрем. Това е същността му. Това лекар не може да го каже. Човек не може да го каже. Това може да го каже и така да се държи самозабравил се прос@@ак, който е амбициран да си заслужи това, което са му обещали. И не се интересува колко трупа ще прегази за това. Гледайте очите им. Не могат там да скрият същността си. На лепкави и гнусни пълзящи твари….

15.05.2020 01:10:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.