• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Майк Помпейо: Китай укрива информация за коронавируса

Майк Помпейо: Китай укрива информация за коронавируса

/КРОСС/ Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо в интервю за Washington Watch radio program, предаде Ройтерс.

По думите му Пекин споделя със закъснение информацията за Covid-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб. „Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия - се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори", каза Майк Помпеjо, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на Covid-19.

Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случаи са над 18 хиляди, предаде Франс прес. Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240.

От Франс прес уточняват, че в Италия, в която коронавирусът взе първата си жертва през февруари, към момента са починали повече хора, отколкото в Китай.
А от понеделник насам в Китай са регистрирани 78 новозаразени с Covid-19, както и 7 смъртни случая следствие на боледуване. Третата най-силно засегната страна от коронавируса е Испания, следвана от Иран и от Франция.
И Съединените щати се превръщат в основно огнище за разпространението на Covid-19 като в страната също се увеличават и случаите на новозаразени, и смъртните случаи.
Нови 100 случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Южна Корея, предаде Ройтерс. От южнокорейския център за контрол и превенция на заболяванията уточниха, че с новозаразените общият брой на заболелите в страната достига 9 137.
Увеличение има и при случаите в Мексико - 367 на 405. От мексиканското министерство на здравеопазването допълват, че към момента смъртните случаи в страната са четири.
За нови 47 потвърдени случая на заразяване, както и за три предполагаеми случая на заразяване с коронавирус съобщи и Нова Зеландия. Страната, в която от днес е в сила национална карантина.

От полунощ Румъния е под пълна блокада. В страната вече е обявено извънредно положение и важи нощен полицейски час. Вече е забранено на хората над 65 години - най-застрашените от усложнения от вируса - да напускат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат само през деня, за да отидат на работа или да пазаруват хранителни и други стоки от първа необходимост.

Забраната засяга и българските граждани, пътуващи за Румъния - те подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващите. Румънските власти са определили коридори за преминаване през територията на Румъния на тирове, пътуващи транзитно през страната към Молдова и Украйна. Такива автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе - Гюргево.

От днес Йордания намалява ограниченията, свързани с полицейския час, който беше въведен заради коронавируса. Това предаде ДПА като се позова на изявление на йорданския премиер Омар Разаз. Властите ще позволят на малките магазини да отворят, за да може гражданите да се сдобият със стоки от първа необходимост. Ограниченията, въведени заради коронавируса, създадоха хаос, като домакинствата в някои райони останаха без хляб, отбелязва ДПА.

Безсрочният полицейски час, който влезе в сила в събота, има за цел да бъде ограничено разпространението на болестта. По силата на въведените ограничения всички магазини и институции спряха да работят.

Над 1600 души бяха арестувани за нарушаване на полицейския час. Вчера правителството отвори част от аптеките и позволи на гражданите да си поръчат лекарства и продукти за бебета по телефона. Започна и доставка на хляб по домовете. Въпреки това в някои райони се стигна до хаос и блъсканици между хората, желаещи да получат доставяния хляб.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Токио се отлагат за догодина заради пандемията с коронавируса - за първи път в 124-годишната модерна история на олимпийското движение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Шефа

Да бе Китай укривал информация за Вашия боен вирус ,който Вие пуснахте така лекомислено в Китай , както атомната бомба в Япония - хей мръсни янки сте, гадове .

26.03.2020 14:05:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.