• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Как да повлияете положително на косата си?

Как да повлияете положително на косата си?

/КРОСС/ Косата е много важна за цялостното самочувствие на всяка дама и дори всеки мъж. Последните няколко години ни позволиха да си стоим повече у дома и да оставим косите си да отпочинат от много препарати, третиране и дори боядисване. В днешната статия ще ви дадем няколко страхотни и лесни идеи, с които ще повлияете положително на косата си.


Обърнете внимание на продуктите за коса

Продуктите, които използвате имат пряко влияние върху цялата ви коса. Именно затова е важно да използвате максимално натурална козметика, която да бъде без химикали, изкуствени миризми и сулфати. Точно тя ще се погрижи в дълбочина и е важно за използване натурален балсам за коса в допълнение.

Натуралните продукти ще ви помогнат да направите косата си много по-гъста, по-бляскава и по-жизнена. Опитвайте се да не употребявате диаманти и кристали за коса, които имат много силикони в тях, по-добре ги заменете с чисти масла, които са от бадем, жожоба или авокадо. Те ще направят косата ви бляскава и ще загладят цъфналите косъмчета.

Натурална козметика на достъпни цени може да поръчате и онлайн, доставките са бързи, а резултатът върху косата ви ще дойде още след първата употреба.


Грижата за косата, за която трябва да внимавате

Много често не обръщаме внимание за действията си спрямо косата ни, а именно за разресването, връзването и дори миенето. Ако решите косата си твърде интензивно това би довело до много накъсвания и определено ще развали цялостния вид на косата ви. Същото важи и за силното обтягане на косата с тънки ластици, които нарушават средната част на косата. Хубаво е да използвате меки и големи ластици, които да връзвате хлабаво в долната част на тила ви. По този начин ще намалите вероятността за накъсвания и нараняване на косъмчетата.

Относно измиването трябва да разрешите косата си добре, а след нанасяне на шампоана да направите хубав, лек и дълбок масаж на скалпа. Най-важното при миенето на косата ви е да разберете, че трябва да измиете самия скалп. Не е необходимо да мачкате косата, да има голяма пяна и да драскате с нокти по скалпа си. Използвайте възглавничките на пръстите си и леко натискайте скалпа си с въртеливи движения. Няма нужда да сапунисвате дължината на кожата, тя ще се измие само при преминаването на шампоана от скалпа към краищата.

Ако имате възможност да не използвате никаква термална обработка го направете, ако нямате се старайте да използвате само сешоар и то от далече. Добре е да го използват, когато поне 20 минути косата ви е била увита в хавлиена кърпа. По този начин ще намалите максимално времето на сушене и ще предпазите косата си от изтощени краища.

 

В грижата за косата влиза и храненето, както и консумацията на вода. Старайте се да се храните разнообразно и да пиете достатъчно течности, по този начин ще успеете да повлияете благоприятно на хидратацията и балансирането на кожата на скалпа ви. Опитайте да смените козметиката си с натурална и се грижете за кожата си, като съвсем внимателно решите косата си, масажирате по време на къпане и след това сушите максимално кратко. Скоро ще се радвате на по-дълга и по-красива коса и по-здрав и чист скалп.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.