• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Вучич: Прищина планира атака над Северно Косово на 1 октомври, нашият отговор ще бъде убийствен

Вучич: Прищина планира атака над Северно Косово на 1 октомври, нашият отговор ще бъде убийствен

/КРОСС/ Прищина планира атака над Северно Косово на 1 октомври и хората трябва да знаят това. С тези думи сръбският президент Александър Вучич се обърна към обществеността по повод новите решения на Прищина, съобщава македонското електронно издание МКД, позовавайки се на сръбски медии.

Решенията се отнасят за забраната на сръбските лични карти, както и за премахване на валидността на регистрационните табели със сръбски номера на градове, като се обявява, че след този срок тези превозни средства ще бъдат конфискувани.

Сръбският президент каза, че когато става дума за Украйна, всички говорят високо за териториалната цялост, а когато се споменава Резолюция 1244 на ООН, всички гледат настрани, сякаш не разбират за какво става дума.

„Тази резолюция предвижда връщането на сръбските сили в Косово. И сега питам кога ще стане. Това е, защото те са арогантни, а ние нямаме нито ядрени оръжия, нито петрол, така че могат да ни правят каквото си искат. Разговарях с представителите на Сръбската листа, те няма да търпят това повече. Те няма да търпят нахлувания в земите си. „Те дадоха краен срок и Прищина планира обща атака срещу северното Косово на 1 октомври и хората трябва да знаят това“, каза Вучич.

Той заключи, че „никой не предлага нищо“.

„Те търсят сред сърбите такива, които ще тръгнат срещу народа си в Косово и Метохия. Нашият отговор ще бъде трезвен, но убийствен и справедлив. Няма да предприемаме военни действия, но ги моля да не заграбват имуществото на нашите хора и да не се опитват да ги прогонват. Молим се за тези силни хора. „Вярвам, че имат достатъчно време до 30 септември, за да помислят три пъти дали да го направят или не“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.