• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Костадин Костадинов: „Възраждане“ нито ще се продава, нито ще предлага за власт! Нито на „Величие“!

Костадин Костадинов: „Възраждане“ нито ще се продава, нито ще предлага за власт! Нито на „Величие“!

/КРОСС/ Костадин Костадинов, председател на „Възраждане", пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 10.06.2024
 
Илиана Беновска: Г-н Костадинов, свикнали сме да Ви виждаме деен! Когато мине фазата на размисъла и анализа на вашето ръководство и лично Вашата, ще сключите ли тематични коалиции за вашите 5 точки, които вие пропагандирахте по време на изборите, с когото и да е, което и да е правителство, или няма да играете на тази карта?

 
Костадин Костадинов: Първо нека да видим дали ще има правителство!
 
Илиана Беновска: Ще има!
 
Костадин Костадинов: Второ, за тематичните коалиции, това е евфемизъм, за да кажеш, че си се продал! Аз вече виждам, че някои започват да говорят за тематични коалиции, плаващи мнозинства. Бил съм 10 години общински съветник и знам какво означава плаващо мнозинство. Това означава - всеки път ще ми предлагате какво можете да ми дадете, за да ви се продам! Но на различна цена всеки пък, в зависимост от сделката! Това е истината. В Парламента ще станем свидетели на нещо подобно твърде вероятно. Ние нямаме намерение да участваме в този политически търг!
 
Илиана Беновска: По никоя от тези 5 точки?
 
Костадин Костадинов: Не! Не можем да направим тематични коалиции! Какво означава тематична коалиция?
 
Илиана Беновска: е възможно, кажете каква ще бъде европолитиката ви? Защото вие ударихте тук десятката, трима души имате в ЕП, това ви е силната карта в момента, а виждате колко е нестабилна ЕК и ЕС!
 
Костадин Костадинов: То все още няма нова ЕК, но нашата цел е да съставим...
 
Илиана Беновска: Ще има!
 
Костадин Костадинов: Ще има, така е! Да видим каква ще бъде точно тя! Нашата цел е да съставим собствена ПГ в ЕП. Не е ясно на 100% дали ще стане, но разговорите вървят. Те не са спирали в хода на кампанията. Включително и в сряда очакваме да дойде делегация в София. Тези разговори продължават!
 
Медия: С кого са тези разговори?
 
Илиана Беновска: С новите лидери на Европа!
 
Костадин Костадинов: С представители на 14 политически сили от 14 европейски държави. В момента, в който стигнем до някакъв резултат, естествено ние ще ви уведомим. А що се отнася до това какъв ще бъде резултата, това няма как да знаем, но при всички положения до края на юли ще стане ясно!
 
Костадин Костадинов: Да ви кажа ли какви реакции имаше, когато ставаше въпрос за гласуването в Турция? Като убеждавахме хората и казхаме -излезте хора и гласувайте, защото, ако вие не го направите, купения вот, манипулирания вот, хората, които са заплашени от своите собственици, господари, те ще гласуват! Ще гласуват хора в Турция, които нямат никаква представа дори къде се намира България на картата! Масов беше отговора - ами то може би по-добре да минем към Турция, защото там пенсиите са по-високи!
 
Илиана Беновска: Тогава как очаквате да има бунт? Как очаквате да вдигнете народа?
 
Костадин Костадинов: Ами ние нямаме друг народ!
 
Илиана Беновска: Как ще го вдигнете?
 
Костадин Костадинов: С личен пример ще го вдигнем. Ще ходим сред хората заедно с тях! Ние друг народ нямаме! Друго знаме нямаме и друга родина нямаме! Това имаме, с това разполагаме! За това се борим, с него ще се борим! Друг вариант за нас не съществува!
 
Медия: А бихте ли участвали в експертно правителство и с кого бихте си сътрудничили в следващия Парламент? Казахте, че не се страхувате от партия „Величие", но все пак бихте ли работили с нея?
 
Костадин Костадинов: А какво точно да работим с партия „Величие"?
 
Медия: Законопроекти!
 
Костадин Костадинов: Кои законопроекти? Вие нали чухте, че те нямат намерение да вкарват законопроекти! Нали чухте какво казаха? Те нямат намерение да вкарват законопроекти, защото нямат намерение да пишат закони!
 
Медия: Ще търсите ли подкрепа от тях?
 
Костадин Костадинов: Ние да търсим подкрепа от тях? Ние не търсим подкрепа от никого! Ние вкарваме нашите законопроекти и когато сме в пленарна зала, ние ги парламентираме и заставаме зад тях. Оттам нататък всяка една от политическите партии решава, защото в Парламента депутатите по съвест не решават, поради простата причина, че една голяма част от тях нямат съвест!
 
Медия: Не виждате партньор в партия „Величие"?
 
Костадин Костадинов: Не можем да имаме партньор в лицето на един откровен американски проект! Това е американски проект, създаден с една простичка цел, да се опита по някакъв начин, както преди това беше „Български възход", да се опита да спре ръста на „Възраждане"! Това е истината! Те не го и крият, казват си го откровено. Така че как да работим с поредния американски проект? Но пак казвам, това много бързо ще се види по техните действия в Парламента с оглед на това, че много бързо и техните избиратели ще го разберат. Жалко за излъганите хора. Много пъти досега сме имали финансови пирамиди, но за първи път имаме политическа пирамида!
 
Илиана Беновска: Г-н Костадинов, защо всъщност се изкушихте сега да обсъждате тази партия „Величие", когато ние не сме запознати нито с етимологията ѝ, нито с програмата ѝ?
 
Костадин Костадинов: Ами запознайте се!
 
Илиана Беновска: Не, не, казвам запознати сме, но това е повърхностен поглед! Нали разбирате? Вас вече ви познават от много години!
 
Костадин Костадинов: Аз Ви отговорих на въпроса, нали? Не искам да водим разговор с Вас и не сме на интервю, а на пресконференция!
 
Илиана Беновска: Аз искам да Ви питам Вие като политик не смятате ли, че вече от нивото, на което се намирате трябва да целите всяка своя дума към кого е обърната? Ако някой дойде и ви помоли вас, да, но да ходите да молите вие - не? Или нямате такава философия?
 
Костадин Костадинов: Пак казвам, ние нито молим някой, нито нас идват да ни молят в момента! Като се събере новия Парламент и като бъде връчен мандат, после втори или трети, ще видим дали ще бъдем търсени, на кого ще бъде връчен третия мандат, ако се стигне въобще до трети мандат. Ние бяхме казали много ясно и категорично още преди изборите какви са нашите условия. Нашите условия не са се променили. Ние ще ги поставим, ако трябва ще ги изчетем още веднъж в началото на работата на Народното събрание. Оттам нататък вече всяка една политическа сила е наясно, защото ние никога не сме водили задкулисни преговори или каквито и да е задкулисни схеми с други политически партии в България! Всичко при нас е било изключително откровено и пред хората! Така че в тази ситуация времето ще покаже какво ще се случи. Вариантите са два. Или предсрочни избори наесен октомври или ноември. Или някаква форма на експертно, програмно правителство, което ще бъде още по-отвратително за драгия български гражданин от тази сглобка, която минахме. Защото, за да бъде то що годе стабилно в Парламента, то няма да е стабилно в обществото, но за да бъде що годе стабилно в Парламента, то трябва да има минимум трима участници, а не две партии. Даже желателно е 4. И пак няма да има представителност повече от 15% от обществото. Затова казвам, че това правителство не може да бъде стабилно. От друга страна дамоклевият меч на ниската избирателна активност виси над врата на агонизиращата политическа система. Защото при едни нови избори на есен ще има още по-ниска избирателна активност, вероятно. И в тази ситуация остава да видим какво точно иска българския народ. Има два варианта, или излиза, гласува от избора, който вижда в Парламента или от това, което е извън Парламента, защото видяхме, че се появи една партия от извънпарламентарните, която влезе в Парламента. Или не гласува за пореден път. Разбира се може да се създаде нов политически проект, не е изненадващо. В България обаче единствените, които създават нови политически проекти са нашите партньори и съюзници от САЩ. Защото те командват парада в държавата. Така че, ако има нещо ново, то най-вероятно ще бъде същото нещо. Истината е, че политическата система в нашата страна на практика умря вчера!
 
Илиана Беновска: А в ЕП ще подкрепите ли Виктор Орбан, който създава в момента антивоенен съюз, говори за това?
 
Костадин Костадинов: Нека Виктор Орбан да ни пита!
 
Илиана Беновска: Моля?
 
Костадин Костадинов: Нека Виктор Орбан да ни потърси!
 
Илиана Беновска: Много сте големи!
 
Костадин Костадинов: Естествено!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.