• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Костадин Костадинов:България трябва да запази неутралитет

Костадин Костадинов:България трябва да запази неутралитет

/КРОСС/ В студиото на „Говори сега" по БНТ, лидерът на „Възраждане" Костадин Костадинов, каза че със страховете на хората се заиграват тези, които започнаха войната в Украйна. „А това, което се случва там никак не е добро. Смятам, че българското правителство и управляващите съзнателно насаждат такъв страх. А инфлацията при нас съвсем не е естествен процес. Тя е насадена", допълни Костадинов.

„Ако гледаме на събитията, които се случиха в бивша Югославия, то тогава тази практика в Украйна е съвсем утвърдена и то от държавата, която диктува световната политика. САЩ направиха това с Югославия, което сега прави Русия. Затова не може да има двоен стандарт", каза още Костадинов.

Ние признахме ли  Косово за независима държава? Какъв е проблемът тогава да признаем Донецк и Луганск за независими държави, попита Костадинов. „Затова бих попитал служебното правителство ще оттегли ли признаването на Косово? Това е абсолютно идентичен случай".

НАТО отдавна вече е заплаха за българската национална сигурност, България няма роля в тази война, освен в ролята на посредник, категоричен е Костадинов. „Ние вместо да сме посредник, се включваме все по-активно в този конфликт, а ние нямаме място в него. Това не е нашата война. Американците водят война в момента с Русия до последни украинец, очевидно даже до последния европеец".

Ние трябва да заявим, че не искаме да ставаме заложници на американската агресия срещу Русия, допълни още Костадинов. „В Италия утре също има избори и там заявяват, че не искат да бъдат управлявани нито от ЕС, нито от Америка".

Има опасност Приднестровието също да бъде въвлечено във военен сценарий, а също така Николаевска и Одеска област, които са заселени с българско население и това няма да е добър вариант за нас, заяви Костадинов. „Точно затова трябва България максимално бързо да участва като посредник, дори да предложи своята мироопазваща роля. Българите в Молдова и Украйна са много притеснени, те са много нервни. Ако войната приближи границата на Молдова, може да се случи най-лошото. Затова не трябва да чакаме да се случи най-лошото."

Урсула фон дер Лайен вчера каза, че вече не се говори за мирно регулиране на конфликта, това какво ви говори?, попита Костадинов. „Вече говорим за война.

Категорично България трябва да запази неутралитет и да изпрати мироопазваща мисия, заяви Костадинов. „Всички трябва да се запитаме имаме ли волята да превърнем България в независима и суверенна държава."

Ние влязохме в НАТО като се разовъоражихме, след това продължихме това, ликвидирахме подводния си флот, ограничихме танковете, самолетите са ни почти ликвидирани и в същото време казваме НАТО трябва да ни пази, а нали ние трябваше да подсилим НАТО, попита отново Костадинов. „Винаги е имало пари за въоръжаване, но просто много се краде. Хората, които управляват държавата, имам предвид американците, те имаха за цел да бъдем обезоръжена, за да кажат след това, че не можем да излезем от НАТО".

Дори и да се направят разговори с Турция, те издават нашата слабост, защото не можем да им се молим те да пазят нашата граница, очевидно е, че те нямат проблем с границата си, ние имаме, категоричен е Костадинов. „Ние предложихме решение - българската държава в момента е разграден двор. Аз бях преди дни в този район. Видях умопомрачителни неща - цели поляни залети с вещи на нелегалните имигранти. Изпращаме войската там - това е начинът да се справим с този проблем. И не позволяваме на никой да влезе".

Българските граждани искат сигурност, а всичко което говорим е несигурност, допълни Костадинов.

Все още не е качено на страницата на МФ въвеждането на еврото, заяви Костадинов. „Качени са три страници, а стратегията е 14 страници. Ние имаме документа. Тази стратегия казва - еврото не е добър проект, но ние трябва да убедим българите, че е. Има за цел да убеди всички, че нещо, което е лошо, е добро. Ние ще се погрижим това да не се случи, защото въвеждането на еврото е смъртна присъда за българската икономика. Първата ни задача ще бъде в парламента да проведем референдум, нямаме друг избор."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Измекяра Копейкин да взима пушката и да ходи да брани Херсон…

24.09.2022 21:59:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.