• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Костадин Костадинов: Единствено от нас зависи дали България ще продължи да съществува

Костадин Костадинов: Единствено от нас зависи дали България ще продължи да съществува

/КРОСС/ Единствено от нас зависи дали България ще продължи да съществува. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV. 

Той допълни, че за него свободата е всичко.  „Най-вече правото на избор, да решаваш какъв да бъде твоят живот, не някой друг да решава, не някой друг да казва, че знае по-добре от теб. България през последните години виждаме, че е една територия, управлявана отвън“.

В момента провеждаме подписка за референдум за защита на българския лев и в хода на цялата кампания, медии, политици, социолози, политолози и кой ли не още,  се упражняваха по темата как не трябва да има референдум, не трябва да бъдат питани, това е опасност за демокрацията, заяви Костадинов. „Ние се връщаме обратно във времето на комунизма, която една партия решаваше. Затова призоваваме българските граждани да изберат свободата, затова слоганът на кампанията ни е „Изберете свободата“.

Костадин Костадинов е категоричен, че хората трябва да имат свободата, да избират какъв ще е техният живот. За него е грешно да се твърди, че „някой друг знае по-добре от теб и не бива да се опитваш да разсъждаваш по дадена тема, защото решенията вече са взети“.

„Ние се връщаме обратно в комунизма, когато една партия решаваше какво знаят и искат хората и говореше от тяхно име. Това е пълен абсурд. Затова ние призоваваме българските граждани да изберат свободата. Това е най-трудният избор“, категоричен беше той.

Лидерът на „Възраждане“ подчерта, че най-демократичната държава в света е Швейцария – нейното държавно управление се дава за пример от десетилетия. Затова той е изненадан от това, как така „референдумът - основополагащ камък на демокрацията, се оказва нещо много опасно“. Според него обаче, на хората трябва да се обяснява какви са плюсовете и минусите от всяка взето решение, за да заявят своята свободна воля.

Ние имаме дълг към нашия народ, трябва да направим необходимото, за да го направим достоен носител на хилядолетното наследство, което имаме, категоричен е Костадинов. „Аз затова, когато говоря с по-млади избиратели и им казвам, че можем да произвеждаме компютри, самолети, електроника, те казаха – това няма как да стане. Аз отговарям, че това вече става. Ние не сме по-калпави от другите. В кампанията обяснявам на хората – че те могат всичко и от тях зависи всичко“.

Вчера един политически лидер каза, че без ЕС и НАТО България е едно нищо. Това е абсурдно, не може да се говори така“, категоричен е той. Според него страната ни може да се защитава сама, ако се купи нова бойна техника. Той припомни и това, че страната ни е взема решение да се купят осем американски изтребителя, които не е ясно кога ще дойдат.“Не се знае и дали ще дойдат. Никой не ни отговаря на въпроса, защо след като влязохме в НАТО от 2004 г. досега близо 19 г. българският отбранителен потенциал намаля три пъти“.

Всяка армия трябва през 10-15 г. да се превъоръжава, а при нас това спря и това е така, защото НАТО всъщност целта им беше ние да не се превъоражим, смята Костадинов. „Кой ще ни нападне, между другото? Имаме само една съседка, която не е член на НАТО и това е Сърбия. Чакаме Сърбия ли да ни нападне? Другите са Украйна, Русия и Грузия. Чакаме ли някоя от тях да ни нападне?“

Украйна водеше една необявена война срещу собственото си население, включително и срещу българите, живеещи там, но за това никой не говори, допълни Костадинов. „Украйна е част от историята на Русия и прозвището на Киев е „майката на всички други градове“, рускоговорящите в Украйна са почти половината от населението.“

Когато американците бомбардират някого в Сирия е демократично, а когато Русия бомбардира някой в Украйна, това е недемократично, извинявайте, но това е двоен стандарт, категоричен е Костадинов.

Вярвам страшно много в българския народ, аз друг народ нямам, ние сме създатели на европейската цивилизация, в заключение каза Костадинов. „Най-големият проблем на страната е демографската катастрофа и за това говорим само ние. Когато поставим въпроса ни казват – това не е важен проблем в момента. Голяма част от българския политически елит е отписал България. Единствено от нас зависи дали България ще продължи да съществува. Затова изберете свободата и демокрацията.“

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.