• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Костадин Костадинов: Опасността конфликтът в Украйна да се разрасне и да стане световен е реална

Костадин Костадинов: Опасността конфликтът в Украйна да се разрасне и да стане световен е реална

/КРОСС/ Войната в Украйна трябва да бъде спряна максимално бързо, защото тя ще доведе до много сериозни икономически последици за нас. Опасността за нас от включването в конфликта става много сериозна. Това каза председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според него опасността конфликтът да се разрасне и да стане световен е реална.

„Аз бих поставил въпроса, защо американските партии в България - ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БСП искат България да бъде включена в този конфликт? Защо те не кажат ясно и категорично, че България не трябва да стои като страна участник, а като страна посредник? Какви щяха да са ни икономическите ползи, ако ние бяхме останали неутрални в този конфликт и ако ние бяхме една от тези страни, които не бяха наложили санкции срещу Русия? Ползите ни щяха да бъдат десетки по-големи, такива каквито са за турската икономика в момента", заяви Костадинов.

Лидерът на „Възрждане" коментира, че политиката на САЩ не се подлага на коментар и военните й операции се приемат за нормални, но в случая с Русия това не е така. „И едното и другото не е нормално, само че и в единия, и в другия случай можем да намерим много сериозни разлики. В Сирия няма нито един американец, там няма американско малцинство, в Украйна по официални данни на последното преброяване отбеляза 11 милиона руснаци", заяви Костадинов.

Според него не трябва да се съобразяваме с решението на Международния наказателен съд за Владимир Путин. „Няма как да изпълним нарежданията на съд, който честно казано буди много сериозни притеснения по отношение на неговата обективност. Защото обвинението към Путин е едно, че той бил депортирал насила деца от Украйна в Русия. Тези деца, които са депортирани, те са депортирани по желание на собствените им родители и това е достатъчно ясно и видимо от много, не стотици, а хиляди подобни репортажи, излъчвани по руските телевизии", посочи Костадинов.

Той заяви, че подписката за референдума е събрала повече от 530 000 подписа и се очаква до края на срока те да достигнат 600 000.

В закона за въвеждане на еврото трябва задължително да бъде посочен фиксиран курс на лева към еврото, защото в противен случай той може да стане 1:3, предупреди Костадинов. „В този случай всеки един в България ще загуби горе-долу между 30 и 50 процента от своите спестявания, а доходите ни ще намалеят", обясни той.

Единствения начин за намаляване на инфлацията у нас според него е страната да има собствено производство. „Ако държавата не разчита както в момента на 80 процента внос на храни и 20 процента родно производство, как точно да борим инфлацията? Инфлацията идва отвън. Единствения начин да я борим е със защитни мита, но ние нямаме право на това, защото сме в ЕС", посочи Костадинов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шефа в Кремъл си знае всичко и без Каста. Няма кай да го каже на шефовете от Вашингтон.

26.03.2023 21:19:31

Анонимен

Ватник кажи го на шефа ти в Кремъл това…

26.03.2023 12:47:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.