• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Костадин Костадинов: Фактът, че съм кандидат за президент, показва, че не сме доволни от Радев

Костадин Костадинов: Фактът, че съм кандидат за президент, показва, че не сме доволни от Радев

/КРОСС/ Самият факт, че аз съм кандидат за президент, показва, че не сме доволни от Румен Радев. Ние заявихме, че искаме разговор с президента, за да видим има ли съвпадения между неговата управленска програма и нашата. Такава не се състоя. Това заяви пред NOVA Костадин Костадинов от „Възраждане", който се кандидатира за президент.

"Не случайно избрахме Деня на независимостта, за да обявим кандидатурата си за президент и вицепрезидент". Това беше символичен знак, че за нас независимостта е основна ценност и поради тази причина издигаме моята кандидатура и тази на адвокат Елена Гунчева. Искаме България да води независима политика и да се промени изцяло политиката на страната ни". категоричен е той.

Tой каза още, че във вътрешната и външната политика служебното правителство не се е различавало от тази на кабинета „Борисов 3". „Смятаме, че имаме шанс за балотаж. Не виждам никаква разлика между кандидат на ГЕРБ и кандидат на президента", коментира Костадинов.

По думите му стана ясно, че ако неговата кандидатура за „Дондуков" 2 се провали, той няма да призовава гражданите кого да подкрепят на втори тур.

Костадин Костадинов настоява, че трябва да има политически разговор и с партиите, останали извън последното Народно събрание. „Възраждане" има амбиция да влезе в следващия парламент. "В политиката трябва да има принципи. Ние ще поканим всички партии на разговори и ще представим нашите приоритети", настоя той.

Лидерът на "Възраждане" добави, че партията му настоява за махането на противоепидемичните мерки, референдум за членството в ЕС и да не се приема еврото.

Костадин Костадинов не даде ясен отговор с коя партия би се коалирал. Направи коментар, че "българската политическа система" обслужва чужди интереси и убива българската държавност. Според него не е важно просто да махнеш хората на "олигарха Пеевски" и да сложиш тези на Прокопиев.

Костадинов заговори против задължителното ваксиниране. Не е обаче като цяло против ваксините, но е против тази за коронавируса, защото не била изпитана достатъчно дълго. Костадинов е и против маските. "Вижте, огледайте се, животът е нормален. Не може да се прави национална трагедия от починалите", настоя още кандидат-президентът. "Моят дядо почина от свински грип, това не беше новина", добави още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калоян

Румен Радев беше симпатичен в началото, но след това попадна под въздействието на олигарха Иво Прокопиев и жена му Галя Прокопиева и вече тотално разочарова хората!

24.09.2021 13:41:50

Анонимен

Пич, никой не е доволен до край от никого. В този смисъл идеални няма и Радев не е изключение, но на фона на повечето досегашни недоносчета е поне приемлив. Освен това няма как президентът да има управленска програма, понеже има индиректно отношение към изпълнителната власт.

23.09.2021 09:27:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.