• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Костадин Костадинов: Няма истинско желание за реална промяна в съдебната система

Костадин Костадинов: Няма истинско желание за реална промяна в съдебната система

/КРОСС/ Новото управление се подигра с нашето доверие и търпение. Оставят ни единствения възможен вариант - да излезем на улицата и да протестираме наново.

Ще протестираме не само за отпадане на всички противоепидемични мерки, а и за нормално управление на държавата. Това каза председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му е била извършена политическа диверсия по отношение на работната група, сформирана след протеста на „Възраждане" за отпадане на зеления сертификат.

Под различен претекст е било бавено създаването й и реалното започване на работата й, въпреки непрекъснатите разговори от страна на лидера на „Възраждане" с министър-председателя и неговия съветник проф. Радка Аргирова.

„След като нямаме обратна връзка с правителството, считаме тази работна група за разтурена и ме принудени да излезем отново на протест. Търпяхме един месец в името на националния интерес, който изисква проблемите да бъдат решавани там, където им е мястото. Очакваше се, че липсата на диалогичност ще бъде премахната с новото управление. Това показва, че сегашното управление е като късния ГЕРБ", заяви Костадинов.

Няма малки и големи партии, има големи политици и държавници, посочи той. Малкият брой депутати на „Възраждане" нямат отношение към качеството на политическия процес. За два месеца партията е внесла 8 законопроекта, има над 60 питания и въпроси, едно предложение за изслушване. „Възраждане" посочва проблемите и решенията, но те не се взимат предвид от управляващите, подчерта Костадинов.

Така например още в предходното правителство „Възраждане" е внесло законопроект за смяна на главния прокурор, след това отново - през декември. Това може да стане бързо и ефективно с промяна в Закона за съдебната власт, обясни Костадинов.

Според него проблемът е, че няма истинско желание за реална промяна в съдебната система. „Става въпрос за натиск, с който управляващите целят да изнудват прокуратурата и Гешев, с който да го принудят да работи за тях.

Ако Кирил Петков смята, че Гешев трябва да бъде отстранен, събира шефовете на службите, министъра на вътрешните работи, които могат да дадат реална информация. Всичко останало е крайно несериозно и създава усещането за някаква пошла театрална сценка и отвлича вниманието от истинските проблеми на хората", смята Костадинов.

По думите в момента се извършва не промяна в модела на управление, а на личности, а начинът, по който се управлява, е същият като в предходното управление. Доказателство е смяната на ръководството на „Булгаргаз", посочи Костадинов.

Широко прокламираната административна реформа също не се случва, категоричен е той.

„Напротив, теглят с заеми - милиарди, обяснява се, че ще имаме ръст, но той ще бъде за сметка на заемите. Пенсионната ни система в момента на практика е фалирала.

Ще дойде момент, в който ще трябва да избираме дали да плащаме пенсиите или социалните помощи на безработните, защото няма да има възможност и за двете, освен ако не теглим всяка година заеми", коментира Костадинов и допълни, че партията му ще внесе предложение за реформа в пенсионната системата.

По отношение на руско-украинския конфликт Костадинов коментира, че заплаха за националната сигурност на Българя няма. Няма да има и реален конфликт между двете страни.

„От 21 август миналата година очакваме как всеки момент, до часове Русия ще нападне Украйна. Кой още се хваща на тези пошли сценки? Големият въпрос тук е, че ние не можем да гарантираме собствената си национална сигурност. В последните години, откакто сме в НАТО, нашата национална сигурност беше изключително ерозирана от това.

Загубихме бройки танкове, самолети, бронирани машини и кораби, дори цели родове войски. Ние в момента наистина не можем да гарантираме собствената си национална сигурност. Рано или късно въпросът за суверенитета на България ще бъде поставен под съмнение", заяви Костадинов.

Според него трябва да има референдум за членството на България в НАТО, защото на практика той се превърнал в заплаха за националната ни сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.