• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Росен Костурков: Много трудно в рамките на този парламент ще създадем стабилно правителство

Росен Костурков: Много трудно в рамките на този парламент ще създадем стабилно правителство

/КРОСС/ Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което ще се случи на държавата. Това заяви в БНТ "Денят започва депутатът Росен Костурков от ППИстината е, че много трудно в рамките на този парламент ще успеем да създадем стабилно правителство. Продължаваме да стоим над нашата позиция че ако бъдем подкрепени от над 121 депутати, които искат да направят реформите, за които дойдохме, ние ще направим опит да съставим правителство

Колкото и странно да звучи, правителството има доста успехи в този момент.- закрихме специализирания съд, подготвихме плана за възстановяване с всичките поправки, стратегическия план за земеделието, подготвихме закона за КПКОНПИ.

Той потвърди, че номинацията на ПП за премиер ще бъде Кирил Петков. Нямаме основание да не бъде той. Ние не мислим, че той се е провалил в нещо.

Костурков коментира и експулсирането на 70 руски дипломати от страната ни. Тази разработка не върви от един ден. Това са 70 служители нар руските мисии в България, които според службите са се занимали с неприсъща сега дейност. Защо сега - сега е излязла разработка - не го обвързвам по никакъв начин с политическата обстановка в страната.

Росен Костурков не изключва Руското посолство "да се е намесвало във вътрешната политика на България", но решението за изгонването на дипломатите не се взима от премиера или МС.

Нямаме нищо против Русия. Аз съм може би най-големият русофил, който познавам. Харесваме руската държава, ние сме им дали азбуката, аз лично харесвам руската култура, но когато си обявен като вражеска държава по времето на един военен конфликт и когато има видно нарушение на Виенската конвенция, тоест няма паритет, вчерашното решение изглежда логично.

Не мисля, че има нарушение на конституцията. Президентът не би трябвало да има отношение по темата. В отсъствието на външен министър има назначен заместник, който изпълнява нейните функции. той потвърди, че решението не е консултирано в МС

Бих препоръчал на колегите от БСП, особено тези в МС, да се запознаят със секретните документи, те имат достъп до тази информация, да се запознаят с разработките и да видят мотивите за това решение. Тази случка няма да промени отношенията между ПП и БСП за управлението на държавата, увери депутатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.