• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Сбъркал химикалка с нож: Полицай простреля смъртоносно мъж в Денвър

Сбъркал химикалка с нож: Полицай простреля смъртоносно мъж в Денвър

/КРОСС/ Полицай от Денвър простреля смъртоносно мъж, който държеше химикалка, която погрешно е сметнал за нож, съобщиха от полицията, пише "Гардиън".

На новопубликуваните кадри от полицейските боди камери от убийството на 36-годишния Брандън Коул на 5 август се вижда как полицаят произвежда два изстрела по мъжа, който се е намирал на тротоара. Малко дете и жена са стояли близо зад мъжа, когато офицерът стреля по него и той пада на земята.

Длъжностни лица съобщиха, че съсед се е обадил на 911, за да съобщи за потенциално домашно насилие, в което са замесени Коул, съпругата му и синът му тийнейджър, съобщи "Denver Post". Мат Кларк, полицейски командир, заяви, че съседът е съобщил, че жената може да е била избутана от инвалидната си количка и че Коул е "преследвал" сина си.

На краткия видеозапис, публикуван вчера се вижда, че когато полицаите пристигнали, жената седяла до инвалидната количка и казала на полицая: "Не, не вадете оръжието си срещу съпруга ми, моля ви". Жената офицер отговорила: "Не мога" и попитала дали жената има нужда от спешна помощ. В този момент Коул излязъл от автомобила и двамата полицаи насочили оръжия към него. Изглежда, че той се е държал хаотично и ги е нагрубил.

Като някой изкрещял: "Не, не, не: "Не го застрелвайте!", единият служител го атакувал с електрошок. Коул побягнал от този служител към друг полицай, при което тя го простреляла с огнестрелното си оръжие, около 40 секунди след като пристигнала на мястото.

Началникът на полицията в Денвър Рон Томас нарече стрелбата "огромна трагедия" на пресконференция, но защити решението на полицая да произведе два фатални изстрела от близко разстояние в близост до двама минувачи: "На видеото се вижда, че когато тя най-накрая използва служебното си оръжие, човекът е толкова близо до нея, че гледката на малкото дете и другия човек замъглява преценката й. Със сигурност това е било фактор, но не е имало много време да действа, преди да бъде пресрещната от това лице".

Окръжният прокурор ще провери законността на стрелбата, каза Томас.

Разследващите заявиха, че изглежда само един изстрел от електрошоковия пистолет е улучила Коул и че това не го е спряло да се насочи към полицайката, която го е простреляла. На видеозаписа се вижда как черната химикалка пада на земята, докато той се срива. Коул е обявен за мъртъв в болницата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.