• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Дезинфектантите и непрекъснатото носене на ръкавици предизвикват алергии

Дезинфектантите и непрекъснатото носене на ръкавици предизвикват алергии

/КРОСС/ Както дезинфектантите разрушават липидната обвивка на вирусите, така разрушават и тази на кожата. Заради прекалената употреба на такива препарати, кожата ни става по-ранима и се получава т.нар контактен дерматит. Това коментира в БТВ „Тази сутрин" началникът на Клиниката по Алергология в Александровска болница доц. Мария Стаевска. Тя уточни, че когато се използват дезинфектанти, е хубаво да се мажем и с козметични кремове, които да омазняват и овлажняват кожата. В определени условия е по-добре да се използват ръкавици, които да се дезинфекцират. Прекаленото носене на ръкавици предпоставя за образуването на гъбички. Хубаво е да се носят, когато са необходими, обясни тя. По думите й голяма част от хората в големите градове имат т.нар. свръхчувствителност на горните дихателни пътища, но и при долните дихателни пътища също - т.е страдащите от астма.

Когато има силни миризми, тези хора започват да кашлят. Получиха се много усложнения. Пациенти се оплакват, че когато влязат в дезинфекцирано място започва кашлица, течащ нос, насълзени очи. При някои хора прагът на търпимост е нисък, обясни доц. Стаевска.

Масово дезинфектантите на българския пазар не покриват изискванията на СЗО

Според нея именно тези хора често посещават различни лекари, които не могат да открият проблема. Затова стигат до нас - алерголозите, изтъкна тя.

Експертът коментира, че децата са по-издръжливи на подобни реакции и подчерта, че по-малките боледуват често от сенна хрема, като сега е нейният пик. Тя смята, че през последните години заради стерилността хората стават по-алергични.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.