• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Рестарт на кожата през пролетта - съвети за грижа и възстановяване

Рестарт на кожата през пролетта - съвети за грижа и възстановяване

Да преборим пролетната умора и да се освежим с тези няколко лесни съвета

/КРОСС/ Отново е пролет и е време за рестарт, за нови планове, за освежаване и разкрасяване. Топлите слънчеви дни стават все повече, лека-полека зимните палта биват заменени от леки връхни дрехи и отново започваме да кроим планове за пътешествия и екскурзии.

Сега е идеалният момент да подновим и своята бюти рутина, за да тонизираме кожата си, да я подхраним след дългите студени месеци и да я подготвим за идващото слънце. Следвайте тези няколко съвета, за да преборите пролетната умора и да се снабдите с ударна доза свежест за предстоящия сезон:

1. Вода, вода и отново вода

Няма да ни омръзне да го повтаряме - пиенето на достатъчно количество вода може изцяло да преобрази както външния вид, така и тонуса и настроението. Приемът на 1,5 до 2 литра вода на ден стимулира правилното функциониране на метаболитните процеси в тялото. Водата помага за изхвърляне на токсините, за заздравяване и подмладяване на кожата. Подарете си нов термос или бутилка в свежи пролетни цветове - носете я със себе си на работа и така ще е по-лесно да пиете вода през целия ден. След само няколко дни ще усетите видима промяна в себе си - ще бъдете по-свежи и с по-сияен тен.

2. Да се завърнем към природата

Използвайте хубавото време през уикендите, за да организирате кратки планински преходи или разходки сред природата с любимите си хора. Няма нищо по-зареждащо от малко време, прекарано на слънце и чист въздух, за да прочистим мислите си и да се настроим на пролетна вълна.

Посетете някое от любимите си места или изберете напълно нова дестинация. Свежото време и и пролетният въздух ще ви помогнат по-лесно да влезете във форма и да се заредите с нова енергия. Това неминуемо се отразява и на кожата - тя ще добие здравословна руменина и свеж вид.

3. Хидратация на кожата с подходяща козметика

Специалистите по грижа за кожата съветват в началото на всеки сезон да правим „ъпдейт" на своята skincare рутина, като я допълваме с подходящи козметични продукти. През зимните месеци кожата е подложена на студени температури и вятър, а това води до нейното изтощаване и дехидратиране.

Началото на пролетта е подходящото време за тонизиране и рехидратация на лицето. Най-доброто, което можем да направим, е да заложим на качествена козметика за дълбока хидратация. Заменяме зимния крем с лек хидратант или флуид за лице Clinique. Този тип продукти попиват мигновено в кожата без да утежняват или да запушват порите. Изберете хидратиращ продукт с допълнителна слънцезащита, за да се предпазите от вредните UV лъчи, които предстои да стават все по-интензивни.

Препоръчително е използването на ексфолиант поне веднъж на няколко дни - с негова помощ кожата на лицето се почиства в дълбочина, премахват се мъртвите кожни клетки и се стимулира нейния здравословен вид. А за да се наслаждавате на истински нежна и мека кожа, нанасяйте хидратираща маска поне веднъж седмично.

4. Добрата храна носи свежо настроение

Пролетта е подходяща за детокс със свежи плодове, пресни зеленчуци, студени фрешове и вкусни салати. Разнообразяването на менюто носи много позитиви и стимулира както тонуса на тялото, така и свежестта и сиянието на кожата. Заменете обичайната си закуска с купичка овесени ядки с ягоди или ябълки. През деня хапвайте леко - риба, зеленчуци, ядки. Не пропускайте традиционните за сезона лапад, коприва, спанак и маруля - те са източник на витамини и полезни вещества, за които тялото копнее. Бустерната доза витамини в менюто ви ще се отрази както на свежия вид на кожата, така и на здравината и блясъка на косата, което е още една причина да се чувстваме чудесно през пролетта.

5. Старт на подготовката за лятото

Само три месеца ни делят от началото на летния сезон и от слагането на банския костюм. Затова пролетта е перфектното време да подновим тренировките, а ако те са навън - още по-добре. Всички знаем, че най-трудно е да започнем - след това спортът се превръща в приятна и очаквана рутина, която се отразява положително не само на тялото, но и на ума. Редовните тренировки ще помогнат да се отървем от токсините в тялото, да стегнем кожата, да се чувстваме по-енергични и да спим по-добре - а както знаем, качественият сън носи здраве и красота.

Съчетайте грижата за кожата с подходящо балансирано меню и повече движение - това е правилната стратегия за да бъдем винаги в най-добрата си форма. И нека не забравяме, че истинската красота идва отвътре - когато се чувстваме страхотно, това се забелязва и от околните.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.