• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Красен Кралев: Българите имат право да гласуват както пожелаят - с машина, или на хартия

Красен Кралев: Българите имат право да гласуват както пожелаят - с машина, или на хартия

/КРОСС/ Българите имат право да гласуват както пожелаят - с машина, или на хартия. Смятам, че да караме възрастните хора да гласуват с машини, е дискриминация.

Това коментира Красен Кралев, народен представител от ГЕРБ, бивш министър на спорта, на брифинг във Варна по темата за промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.

"Така се въвежда технологичен ценз. Това се вижда ясно и в отлива на гласуващите. В Конституцията пише: "Властта произтича от народа". Същото изречение присъства и в германската Конституция. Логиката на германския Конституционен съд, забранил машините в Германия, е че след като властта произтича от народа, това означава, че изборите трябва да се извършват от народа, което значи - от хората. Затова се създават секционни избирателни комисии, районни избирателни комисии, в които всички партии имат свои представители", категоричен е Кралев.

В последните дни се говори за "коалиция на хартиените бюлетини". По същата логика ние можем да кажем, че има "коалиция на мадуровките", защото тези машини се използват във Венецуела и в още 2-3 държави от третия свят. Цяла Европа гласува на хартия, каза той.

Според Кралев, балансираният подход е гласоподавателят да има възможност да избере по какъв начин да гласува - с хартия или на машина.

Ние не премахваме машините. Просто даваме право на избор на всички български граждани. Ако някой не харесва хартията, да си гласува на машините! Възстановяваме справедливостта, добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.