• 19 Апр 2024 |
 •  USD / BGN 1.8359
 •  GBP / BGN 2.2843
 •  CHF / BGN 2.0205
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 11°C

Зам.-министър Натова: Дейностите по ОПТТИ 2014-2020 г. трябва да приключат до края на годината

Зам.-министър Натова: Дейностите по ОПТТИ 2014-2020 г. трябва да приключат до края на годината

/КРОСС/ Очаквам да бъдат положени необходимите усилия за приключване до края на годината на дейностите по ОП „Транспорт и транспорта инфраструктура" (ОПТТИ) 2014-2020 г. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова при откриването на Третото заседание на Комитета за наблюдение на Програма „Транспортна свързаност" (ПТС) 2021-2027 г. в Пловдив.

„Намираме се в края на периода за допустимост на разходите по програмата. Това налага пълна мобилизация. Трябва да поддържаме и висок темп на работа по Програма „Транспортна свързаност" 2021-2027 г. Заложените проекти по новата програма са тясно свързани с предходната, за това е важно да има приемственост и плавен преход без това да води до забавяне, за което ще следя стриктно", посочи заместник-министър Анна Натова.

Ръководителят на Управляващия орган на ПТС Мартин Георгиев обяви, че ОПТТИ 2014-2020 г. може да бъде завършена успешно при изпълнение на предприетите мерки за оптимизиране на програмата и очакваното завършване до края на годината на АМ „Струма", Лот 3.1 тунел „Железница".

До момента по Програма „Транспортна свързаност" 2021-2027 г. Управляващият орган е разработил насоките за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по 8 процедури за директно предоставяне, съдържащи условия за кандидатстване и за изпълнение на проекти. През месец юни 2023 г. са обявени седем процедури за кандидатстване, свързани с железопътния и пътния транспорт, интермодалност в градски условия и техническа помощ.

Процедурата по Приоритет 3 „Подобряване на интермодалността, иновации, модернизирани системи за управление на трафика, подобряване на сигурността и безопасността на транспорта" е отворена за кандидатстване на 31.08.2023 г.

Подготвени са критерии за набиране на проектни предложения чрез конкурентен подбор по процедура за „Подпомагане на интермодални оператори". Работи се по процедура за „Изграждане на зарядна инфраструктура за алтернативни горива по републиканската пътна мрежа и в пристанищата". Подаден е за одобрение и първи формуляр за кандидатстване по Програмата (втората фаза на железопътния проект „Пловдив - Бургас").

В конференцията участваха ръководителят на отдел „България, Унгария и Словения" в ГД „Регионална и градска политика" на Европейската комисия Агнес Монфре, представители на JASPERS, бенефициенти по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 и Програма „Транспортна свързаност" 2021-2027, като и представители на институции и неправителствени организации.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.