• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Рефинансиране на бърз кредит при нужда от допълнителни средства

Рефинансиране на бърз кредит при нужда от допълнителни средства

/КРОСС/ Добре известно е, че услугата "бърз кредит", сама по себе си е свързана с посрещане на непредвидени разходи. Те могат да имат различно естество - здравословни състояния, спешен ремонт, потенциално печеливша промоция и т.н. Когато сумата за погасяване на досегашния бърз кредит бъде похарчена по подобен неочакван начин, тегленето на нов бърз кредит за погасяване на стария се превръща в необходимост.

Рефинансиране на бърз кредит за погасяване на по-скъпо задължение

С днешна дата, много българи у нас имат повече от едно задължение към фирми, търговци и финансови институции. Освен бърз кредит, това може да включва изплащане на продукти на лизинг, ежемесечни битови разходи, данъчни задължения, ипотечен кредит и различни видове банково финансиране.

В определени ситуации тегленето на нов бърз кредит може да бъде по-изгодното решение, отколкото неустойката за забавено плащане по банков кредит или прекъсването на услуга, от която зависят доходите ви.

Рефинансиране на бърз кредит за намаляване на вноската

Друг често срещан сценарий е този, в който вноската по текущия бърз кредит започва да ви натежава като сума и предпочитате да внасяте по-малки суми за по-дълъг период от време. Подобни условия са напълно постижими, когато срещу вас стои опитен и надежден кредитор, готов да рефинансира съответния бърз кредит и да преизчисли вноските му.

Предимства на рефинансирането на кредит с лошо ЦКР

Основното предимство при рефинансиране на лоши кредити е възможността за предоговаряне на по-изгодни условия. Това може да означава получаване на по-нисък лихвен процент или пък промяна на периода за изплащане на кредита.

Ако кредитополучателят има вече лош или просрочен кредит, той явно се нуждае от разсрочване на задълженията. Възможно е подписаният годишен лихвен процент да е висок, може кредитът да е бил с висока месечна вноска и това да е довело до непосилен размер на кредита. Всички параметри на кредита трябва да са внимателно обмислени преди подписването за получаване на продукти и услуги. Това важи както за банковите, така и за небанковите финансови институции.

Какво не се препоръчва?

При обединяването на просрочени и лоши кредити не се препоръчва кандидатстването за по-висока сума. Ако лицето е с усложнена финансова ситуация или свръхзадлъжняло, то допълнително пари в брой няма да му помогнат, ами точно обратното. Задължение е на банката и на кредитната институция да го ограничат откъм варианти за утежняване на задлъжнялостта му. Освен това той трябва да получи и цялата нужна информация за това как може да подобри състоянието си. Каквито и да са параметрите на кредита, те няма да помогнат на човек, който е влязъл в дългова спирала.

В подобна ситуация, по-подходящо е да се кандидатства за кредит точно за сумата, която е нужна, в противен случай от кредитната компания може да сметнат, че лицето не е достатъчно отговорно към финансите си. Данни за историята на всяко лице се получават от кредитния регистър и се използват само от кредитната фирма, която ги е поискала във връзка с кандидатстването му.

Какви са най-честите грешки при рефинансиране с лошо ЦКР?

Най-честите грешки включват неправилно оценяване на финансовата ситуация и избор на неподходящ кредитор.

Винаги преди да подпишете какъвто и да е документ прочетете внимателно при какви условия ще бъдете кредитирани. Ако мислите, че някое от поставените условия ще Ви затрудни, то не прибягвайте към теглене на кредита, тъй като може да се окажете в още по-неизгодна позиция. Обмислете добре, преценете възможностите си, след което може да подпишете договора за кредит.

Източник: doe.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.