• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пет неща, които спъват вземането на кредит

Пет неща, които спъват вземането на кредит

/КРОСС/ Възможността за проверка на шанса за кредит е значително улеснена, а достъпът до изгодна оферта онлайн е изключително предимство

Днес може да заявите изцяло онлайн бърз кредит или потребителски кредит от банка за покупка на стоки, да обедините съществуващи задължения, да финансирате придобиването на семейния автомобил или дълго отлагания ремонт у дома. Възможността за отпускане на паричните средства е значително улеснена и може първоначално, напълно безплатно, да проучите какви са реалните ви шансове за получаване на кредит.

Кога обаче сте изправени пред опасността да попаднете в ситуация, в която може да получите отказ, или да не ви предоставят очакваните от вас оферти?

5 причини, които се явяват пречка при вземането на кредит:
1. Лоша кредитна история
Това е един от съществените фактори, който може да провали плановете ви да се сдобиете с исканата сума. Кредитният регистър е информационна база, която се поддържа от БНБ. В нея фигурира информация за всички лица, които 5 години назад са теглили кредит.
Ако сте попаднали в списъка на длъжниците, всяка банкова или финансова институция ще откаже да удовлетвори претенцията ви към този момент. Вашата цел е да промените текущото си състояние, за да може след известен период от време да заявите отново желанието си за кредит.
2. Непълнолетие
Ако нямате навършени 18 години, това определено е мотив, с който ще бъде отхвърлена заявката ви за кредит. За такъв могат да кандидатстват единствено пълнолетни граждани. Без навършено пълнолетие, вие гарантирано ще се сблъскате с отказ.
3. Липса на постоянно местожителство
Освен валиден документ за самоличност, изискването е да имате постоянен адрес на територията на България. В противен случай тегленето на бърз, или какъвто и да е вид заем ще бъде затруднено.
4. Нямате трудов договор
Може би повечето небанкови кредитни дружества или лизингови компании няма да осуетят намеренията ви за кредит, но трябва да знаете, че все още това би могло да бъде обективна пречка, особено ако се целите в по-голям ресурс или ипотечен кредит.
Направете предварително проучване за критериите на съответната организация, за да разчистите максимално пътя към целта си.
5. Надценили сте изгледите си за заем
Не бива да теглите кредит, който може да се окаже съвсем скоро, че нямате потенциал да погасявате. Ето защо предварителната инспекция на финансовото ви състояние е толкова значима, а и се правят подробни изчисления на месечния ви бюджет и остатъчната сума.

Не подценявайте този въпрос! Помислете каква трябва да е вноската ви, за да не натоварвате прекомерно с допълнителни разходи и да ощетите ежедневните нужди на семейството си. Лесно можете да прецените каква е кредитоносимостта ви към момента като използвате съотношението дълг към доход. Съберете всички вноски по кредити, които дължите месечно и ги съпоставете с дохода, който получавате. Ако това отношение надминава 35%, то вземането на поредния кредит ще ви постави в риск, а и ще намали вероятността да получите одобрение от кредитор.

Тук, в сайта на CREDiPORT може веднага да проверите изгледите си за кредит, да получите безплатно експертно мнение и да попълните заявка от всяко място и по всяко време. Достигате едновременно до лицензирани банкови и небанкови финансови институции, а и по този начин не губите никакво време, нито се налага да правите обиколки по офисите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.