• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ББР продължава да работи в подкрепа на бизнеса, засегнат от ковид-кризата

ББР продължава да работи в подкрепа на бизнеса, засегнат от ковид-кризата

/КРОСС/ ББР продължава да осигурява ликвидност и сигурност за фирмите, засегнати от пандемията от COVID-19. През месец юни до бизнеса са достигнали гаранции по предоставено финансиране за 24 075 560 лева по сключените 151 договора. През юли банките-партньори по антикризисната програма са получили от ББР потвърждение за гарантиране на 94 кредита на стойност над 23 млн. лв. Документи за кандидатстване за финансирането се подават в офисите на 8-те банки-партньори: БАКБ, Инвестбанк, Пощенска банка, УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ПИБ, Алианц Банк и ОББ. От стартирането на програмата през 2020 г. са отпуснати кредити за над 320,3 млн. лв.

Наскоро обновената гаранционна програма на ББР ще даде възможност на българските компании да кандидатстват при по-кратки срокове за одобрение и облекчени изисквания за обезпечение. По този начин правителството синхронизира програмата с механизма за интервенция и подкрепа „Портфейлна гаранция за преодоляване на последствията от COVID-19" („Програмата за възстановяване"). Финансирането може да бъде до 3 млн. лв., независимо от размера на компанията, а срокът за погасяване на кредити е до 7 години с възможност за до 3-годишен гратисен период. Очаква се одобрението на ЕК, за да влязат в сила новите условия по програмата.
Продължава и търсенето на безлихвени заеми по гаранционната програма на ББР в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията. Антикризисната мярка е удължена до края на август или до изчерпване на лимита в банките-партньори Инвестбанк и ЦКБ. За последните два месеца по нея са гарантирани 3 463 кредита за близо 18,8 млн. лв.
От 2020 г. досега от безлихвените кредити по програмата са се възползвали 52 555 души, а размерът на отпуснатите средства е над 252,2 млн. лв.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калоян

Хубаво е ББР да подпомагат българските бизнеси, но добре, че са търговските банки като ПИБ, ОББ и ДСК, които реално отпускат тези кредити!

17.08.2021 16:13:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.