• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Търсите бърз кредит? Ето кои грешки да не допускате

Търсите бърз кредит? Ето кои грешки да не допускате

/КРОСС/ За голяма част от хората заемите са единствения начин за оцеляване в настоящата икономическа ситуация. Много потребители вземат кредити в спешни ситуации, или когато нямат средства, за да си закупят нужен артикул или пък да направят ремонт. Финансовите продукти са различни. Съществуват потребителски заеми от банки, бързи кредити, ипотечни кредити, кредитни карти. За да вземете банков заем е нужно да имате трудов договор от поне 6 месеца, добра кредитоспособност, както и добро кредитно досие.

Поради високите изисквания на банковите компании, много хора вземат заеми от институции за бързи кредити. Те са популярни като бърза и достъпна услуга, която може да ви спаси в трудна ситуация. Има привърженици на този тип кредити, но има и потребители, които ги смятат за неизгодна услуга.

Най-често теглим бързи кредити, за да покрием спешни нужди като: битови сметки, разходи за храна, медицински услуги, нужда от ремонт. Понякога вземаме по-високи суми, за да си закупим автомобил или пък някаква техника. Независимо за каква цел ви е нужен един заем, трябва да проучите детайлите предварително.

Какви са основните грешки, които правим, когато вземаме бърз кредит и как можем да ги избегнем?

• Не сравняваме оферти от различните фирми

Има потребители, които не сравняват офертите на различните кредитни фирми. Те просто виждат реклама или офис на дадена фирма и решават да вземат кредит от там. Това може да ви е неизгодно, защото различните компании имат различни условия, различно оскъпяване, както и различни такси. Съществуват и различни промоционални оферти, от които може да искате да се възползвате. За да изберете най-добрия заем за вас, разгледайте сайтовете на поне няколко кредитора и вижте какво предлагат. Ако желаете, можете да се обадите по телефона за повече подробности. За да ви е по-лесно използвайте сайт за сравнение на кредити. В тези сайтове ще намерите подробна информация за кредиторите и предлаганите от тях финансови услуги.

• Не избираме точния продукт за нас

Има различни типове заеми. Много клиенти не правят разлика между кредит до заплата и заем с месечни вноски. Обяснете подробно на кредитния си консултант каква сума ви е нужна и за какъв срок можете да я върнете. Ако знаете, че няма да можете да внасяте вноските, които фирмата ви предлага, удължете периода на задължението. Бъдете гъвкави и търсете най-доброто предложение. Много компании предлагат заем до заплата без лихва на новите си клиенти, така че обмислете дали такъв кредит ще е подходящ във вашия случай.

• Вземаме прекалено големи суми

Ако кредитната фирма ви предлага по-голяма сума от тази, от която имате нужда, по-добре откажете офертата. Бързо ще изхарчите взетите пари, но после ще ви е трудно да ги върнете след като са били оскъпени. Изчислете колко точно ви е нужно за целта на кредита и си направете план как ще погасявате вноските си. Изхарчете сумата по предназначение. Не харчете парите за ненужни вещи, хазарт или рискови инвестиции.

• Не четем договора си

В договора са описани всички условия, комисионни и такси по вашия кредит. Много потребители се оплакват, че след като са подписали договора си се е оказало, че трябва да върнат по-голяма сума отколкото са си мислили. Това е заради допълнителните такси, които фирмите за бързи кредити налагат. Понякога не обръщаме внимание на нещата написани с дребен шрифт, а те се оказват важни. Компаниите могат да имат различни такси - такси за бързо разглеждане, одобрение, застраховка по заема или пък неустойка, ако не сте представили поръчител или банкова гаранция. Питайте предварително дали съществуват такива допълнения към заема и четете внимателно написаното в договора. Ако не можете да разберете всичко сами, можете да извикате ваш познат или приятел за да сте сигурни, че всичко е наред.

• Не пазим добра кредитна история

Ако не погасявате своя бърз кредит навреме ще ви се натрупат наказателни лихви, както и лоша кредитна история в Централен кредитен регистър. Тя ще ви попречи да вземате изгодни кредити в бъдещето. Да намерите заем с лошо ЦКР е възможно, но може да не е евтино. Има възможност и да ви се изиска някакъв вид гаранция. Най-често компаниите, предлагащи бързи заеми с лошо ЦКР изискват поръчител от клиентите си. Да намерите солидарен длъжник е трудно и сложно. Затова ви съветваме да погасявате задължението си навреме. При наличие на затруднения ви съветваме да се обадите на своя кредитор и да обсъдите проблема.

Бързите кредити са добро решение само, когато са добре обмислени. Те са лесни за вземане и могат да ви помогнат да разрешите внезапно възникнали проблеми. Повечето компании вече ви дават възможност да вземете заем дори изцяло дистанционно. В случай, че решите да вземете онлайн кредит отново ви съветваме да проучите подробностите и да четете приложените документи.

Доверявайте се само на лицензирани кредитни компании. Не вземайте пари на заем от лихвари и непознати частни лица, понеже е рисковано. Колкото по-информирани сте, толкова по-добър кредитен продукт можете да намерите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.