• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Бизнесът алармира: Напът сме да загубим основно конкурентно предимство - данъчното облагане

Бизнесът алармира: Напът сме да загубим основно конкурентно предимство - данъчното облагане

/КРОСС/ Напът сме да загубим основно конкурентно предимство, а именно данъчното облагане - благодарение на него имаме присъствие на големи международни компании. Това заяви на пресконференция изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов.

Вчера КРИБ отправи молба за спешна среща с министър-председателя акад. Николай Денков във връзка с въвеждане на минимален допълнителен данък в България със законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. Молбата за спешна среща е по повод намерението на финансовото министерство да въведе минимален данък от 15% за фирми с над 750 млн. евро годишен оборот.

КРИБ не е против 15-процентния данък, но е против, че ще сме единствената държава, в която няма тези облекчения за съществена стопанска дейност, посочи от своя страна председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

„Никакво внимание не беше обърнато на бизнеса и на другите колеги от търговските камари, така че стигнахме да убеждаваме Бюджетна комисия в нашата правота и какъв би бил ефектът за икономиката при приемане на този законопроект без тези облекчения със съществени активи. Имаме сериозни притеснения, след като не срещнахме разбиране, имаме притеснения какво ще се случи днес при гласуването на второ четене. Просто искаме да запазим инвестиционния климат в България", посочи Домусчиев.

„В случай че нашите искания не бъдат приети и не бъдат гласувани, вече ще решаваме какво да правим в нашата организация, защото е ясно, че отношенията бизнес - изпълнителна власт са разрушени, а реално бизнесът пълни хазната и явно много политици не го разбират това. Само с взимане на заеми тръгваме към гръцкия модел. Ще видим каква форма на протест ще предприемем, ако това безразличие продължи", заяви още председателят на КРИБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.