• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Инж. Коста Стоянов към министъра на финансите : Обективни ли ще бъдат критериите, по които общините биват финансирани

Инж. Коста Стоянов към министъра на финансите : Обективни ли ще бъдат критериите, по които общините биват финансирани

/КРОСС/ На проведения парламентарен контрол един от изслушваните министри беше министърът на финансите. Народният представител от "Възраждане" Коста Стоянов зададе въпрос, свързан с критериите, по които общините ще получават финансиране, както и тяхната обективност, прозрачност и честност.

"Господин министър, искам да попитам какви са критериите, които са заложени в тази програма за бюджет от 1 млрд. Аз преди малко си направих труда да сметна, че ориентировъчно, ако счетем, че за всяка една община се полагат средства, средно се получава по около 3 800 000 на община. Въпросът ми е - какви са точно критериите? Какви са параметрите? Вие казахте, че на база на някакви показатели от Националния статистически институт ще бъдат определени таваните на бюджетите за всеки един от проектите. И така, в развитие, ако може да обясните критериите, обективни ли ще бъдат или ще бъдат субективни, в смисъл такъв - ще има наши общини, които ще получат определено финансиране, под наши, имам предвид, общини от Сглобката - ГЕРБ - ПП-ДБ и ДПС или ще има и такива, които не са част от тези формации?", попита от трибуната на Народното събрание Коста Стоянов от "Възраждане".

Министърът на финансите поясни, че проектите не могат да бъдат такива, отнемащи повече от три години за реализация и въвеждане в експлоатация, както и че няма да се допуска дофинансиране на стари проекти или започнати такива, а общата максимална стойност на разходите за 2024 година по сключване на споразумения със съответната община се определя в зависимост категорията на общината.

Въпреки просторното фактологично обяснение на министъра на финансите, въпросът на народния представител от "Възраждане" не получи задоволителен отговор, особено имайки предвид съмненията за безпринципност и непрозрачност при разходването на публичните средства от управляващата сглобка.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.