• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Хелпкарма атакува Би Ти Ви без грам покаяние за мегазаплатите

Хелпкарма атакува Би Ти Ви без грам покаяние за мегазаплатите

Според собственика на платформата 80 000 лв. от парите на дарителите, платени на служител, било "заплащане на интелектуален труд"

/КРОСС/ Създателят на платформата за набиране на дарения "Хелпкарма" Константин Кръстев публикува позиция, в която обвини Мария Цънцарова и Би Ти Ви в преднамерено дискредитиране. В същото време обаче в пространното си изложение Кръстев старателно избягва да споменава и коментира конкретните данни за космическите заплати и съмнителни разходи, на които Цънцарова даде гласност в разследването си. "С репортажите на Би Ти Ви от 6, 7 и 8 ноември Фондация Хелп Карма получи тежък и несправедлив медиен удар", започва изложението на шефа на "Хелпкарма".

Според Кръстев той и колегите му не са били готови да отговарят на въпросите на Би Ти Ви, тъй като първоначално обявената тема била за COVID-кампаниите на "Хелпкарма". "Бяхме поканени от сутрешния блок на Би Ти Ви да говорим за КОВИД кампаниите ни. Вместо това Мария Цънцарова почти не засегна тази тема, а започна с лични въпроси към нашия служител и поиска незабавна информация за дейността на фондацията. Ние, признаваме, бяхме напълно неподготвени да ѝ дадем веднага документално подкрепени отговори", пише в съобщението на Кръстев. Той продължава надълго и нашироко да обяснява колко отворени за комуникация са били представителите на фондацията и как журналистката ги заблудила в намеренията си. "Поставихме се изцяло на нейно разположение, бяхме напълно отворени за един откровен диалог. Тогава ние все още нямахме съмнение в нейната добронамереност. Приехме по подразбиране, че тя спазва най-добрите журналистически практики", оплаква се Кръстев. Според него резултатът е бил "едностранчив, повърхностен и манипулативен репортаж, сглобен от отделни фрагменти, с явната цел да бъде напълно дискредитирана фондация "Хелпкарма".

От фондацията натъртват, че тя не би могла да съществува, ако не разполага със средства за издръжка. Кръстев обаче по никакъв начин не взима отношение нормално ли е служител на дарителска платформа да получава по 80 000, 60 000 и 40 000 лв. месечно, както и редно ли той да получава пари на дарители в заем за закупуването на апармамент. "В репортажа на Би Ти Ви от 6 ноември централно внимание бе насочено върху размера на „заплатата" на водещия IT специалист и получения от него заем. Това стана основна тема на коментари в медиите - как е възможно човек в България да получава такава „заплата"?

Според Кръстев това не било заплата, а "заплащане за интелектуален труд". "Обект на особено внимание е преди всичко екипът от IT специалисти и особено неговият лидер, които създават и развиват софтуера - сърцето на фондацията. Възнаграждението им не бива да се разглежда като „заплата", а като придобиване във времето на особено ценен и скъп интелектуален продукт, върху който е базирана цялата дарителска платформа (затова сумите са много различни от месец до месец). Именно този продукт осигурява нашата ефективност. Поради това водещият IT специалист Славчо Славчев има ключова роля във фондацията. Това обяснява и дадения му заем - разпространена практика като инструмент за запазване на ценен служител. Към днешна дата този заем е изцяло изплатен, а лихвата по заема ще послужи за развитие на Фондация Хелп Карма.

Както "Сега" писа, в серия репортажи Мария Цънцарова изнесе шокиращи данни какви заплати получават служителите в "Хелпкарма". Собственикът Константин Кръстев твърди, че работи безвъзмездно. На въпрос защо тогава в личната му банкова сметка известно време са фигурирали над 300 000 лв. от парите на фондацията, той отговаря, че това е грешка. Рaypal, през който се превеждат даренията, по грешка превел сумата вместо в сметката на фондацията в неговата лична. "Оправихме нещата. След известно време върнах парите на "Хелпкарма", казва Кръстев.

Споменатият Славчо Славчев получавал по 80 000, 60 000, 40 000 лева месечно, стана ясно от информация, предоставена на Цънцарова от неин източник. Първоначално Славчев и Константин Кръстев заявиха, че не си спомнят да са изплащани такива суми. След това ги потвърдиха, като обясниха, че Славчев е голям специалист, който си заслужава тази висока заплата. Славчев е взел и заем от 54 000 лева от фондацията, за да си купи апартамент. Кръстев му услужил с парите на дарителите, "защото е много ценен кадър". И заяви, че никой друг нямал и няма да има подобна привилегия, защото фондацията не се занимава със заеми. В крайна сметка Славчев не си купил апартамент, а до излъчването на материала Кръстев погасил заема от негово име.

Според "Хелпкарма" обективното отразяване на темата за разходите на фондацията е налагало в репортажите да се отдели специално внимание на това, че тя действа много по-бързо и ефективно в сравнение с други такива платформи. "Репортажите не обръщат внимание върху състоянието на цялостния дарителски контекст в България, за да изяснят как се ситуира "Хелпкарма" в него. Каква е степента на нейната бързина и ефективност в сравнение с всички други дарителски инициативи? Мисля, че този въпрос очаква една истинска и обективна журналистика, която работи за обществения интерес", пише в становището на Константин Кръстев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Osman Curtis

Believe it or not Dr Amber has come to stay to do wonders with his spells. I overheard my co-worker telling his cousin how Dr Amber helped him get back his partner within 24 hours . I was amazed about what he said. I searched for this man called Dr Amber online and guess what... He had so many good reviews online about his work. I got in contact with him to win the lottery and he assured me that winning the lottery is not a problem but what do I intend doing with the winnings. I told him what I will do when I become a winner. Dr Amber prepared a spell and prayed for me for 3 days before he told me where to play the Lottery. I did as he instructed me with positive mindset. To my greatest shock, I was announced the winner of $1,000 dollars everyday for life which is equivalent to a cash prize of $7,000,000 million dollars.. I have no words to thank Dr Amber but to share your good works to everyone that needs help. Visit: amberlottotemple.com or Email: amberlottotemple@yahoo.com

15.05.2022 01:11:58

Chief Oduduwa

Аз съм Шейф Одудува. Мога да направя заклинание от ваше име относно връзка, вашето финансово състояние, бъдещи събития или каквото и да е важно за вас. Имам силата и използвам силата. Мога да променя хода на вашата съдба. Свържете се с мен и ще направя заклинание за вас. Кажи ми какво искаш и ще продължа работата си. Това ли е някой или нещо, което искате да имате? Искате ли богатство, щастие или партньор E.T.C. Специалист за изгубени любовници 1. Връщаме изгубения любовник 2. Искате ли да спечелите любимия човек 3. Помагаме на самотни хора да намерят партньори 4. Искате ли да сте женени? 5. Любовна атракция 6. Женени проблеми и развод 8. Любовна порция Всичко това е направено за 1 - 7 дни, строго поставете поверителност поверителен резултат 100% гарантиран и аз имам божествени сили, които ви позволяват да се свържете с вашите предци или предци, за да ви дадат насоки в живота и да ви позволят да промените хода на вашата съдба За да попитате за моите услуги, свържете се с мен по телефона, имейл. Ще се радвам да ви помогна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. За незабавен отговор, моля свържете се с мен до Номер на WhatsApp: +919 538 348 085 Имейл: cheifoduduwa@hotmail.com Шеф Одудува http://oduduwaspells.simplesite.com/

25.01.2021 16:19:34

Анонимен

Добър ден сър / госпожо Ние предлагаме заеми на частни и търговски органи с много нисък годишен лихвен процент от 3%, погасяване от 1 до 25 години. Ние даваме заеми в диапазона от 5 000 до 500 000 000. Това има за цел да изкорени нарастващата история на Bad Credit, а също и да донесе стабилна печалба както на нашата компания, така и на нашите клиенти. Губите ли сън през нощта, като се притеснявате как да получите заем? Контакт: Paul Loan Agency сега чрез E-mail: paulhelpfund@yahoo.com или WhatsApp: +91 963 289 2493 Ние предлагаме заем при ниска лихва от 3% и ние предлагаме. * Лични заеми * Заеми за консолидация на дълга * Рисков капитал * Бизнес заеми * Заеми за образование * Жилищни заеми * Кредити по каквато и да е причина За повече спешна информация Върнете се при нас незабавно. paulhelpfund@yahoo.com или WhatsApp: +91 963 289 2493 за разбирането Г-н Пол Мориц

25.01.2021 16:17:45

Потърпевш

Ето ви телефона на кучката Ралица Енева, която използва болни деца, включително собствения си син като източник на доходи, за да ходи на Бродуей: +359 88 944 7734

11.11.2020 18:29:31

Анонимен

Тези са за затвора. Урода с 80 000 лв. заплащане на интелектуалния му напън, да пробва да вземе тези пари някъде другаде. Ако журналистката беше обявила темата, едва ли биха се появили в студиото. Зарадвали са се на възможността за безплатна реклама. Добре е че БТВ им го начука. Сега е ред на прокуратурата. Истинските хуманисти са дарителите, тези са просто мародери.

11.11.2020 09:28:02

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

10.11.2020 14:22:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.