• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

„Кръвта на пеликана“ - първата българска продукция с ексклузивна онлайн премиера

„Кръвта на пеликана“ - първата българска продукция с ексклузивна онлайн премиера

Немско-българският филм с Нина Хос, Яна Маринова и Димитър Баненкин тръгва от 8 януари в Neterra TV+

/КРОСС/ „Кръвта на пеликана" е първият български филм, който ще излезе директно онлайн и ще прескочи кинопоказа си. От 8 януари зрителите в цялата страна ще могат да гледат мащабната немско-българска продукция, която разказва историята на едно необикновено българче, осиновено от германка. Емоционално наситената лента бързо грабна вниманието на критиците и интереса на западната публика. След като филмът откри паралелната програма „Хоризонти" на филмовия фестивал във Венеция, издания като Variety и Screen International го описват като „непрестанно изненадващ", а играта на едва 6-годишната българка Катерина Липовска намират за „забележителна".

Главната роля на майката, Вибке, изпълнява немската звезда Нина Хос, носител на наградата Сребърна мечка от Берлин. Участвала е в няколко филма на известния режисьор Кристиян Пецолд, в престижни американски продукции като А Most Wanted Man и Homeland. Сред новите ѝ проекти е сериалът на Netflix Criminal: Germany. Плътно до нея във филма застават и новоизгряващите изключителни родни таланти Катерина Липовска (6 г.) и Аделия Оклепо (10 г.). Двете момичета са избрани след продължителен кастинг измежду 500 деца. В подготовката за снимките се налага да учат немски, езда и актьорско майсторство в продължение на няколко натоварени и изморителни месеца. Неслучайно именно те бяха отличени със специален диплом за всеотдайната си работа на последното издание на фестивала „Златна роза". От българска страна ключово участие взимат още популярните актьори Яна Маринова и Димитър Баненкин.

„Кръвта на пеликана" е сниман изцяло в България, в конна база Спарата близо до Вакарел, където се разиграва и цялата завладяваща история. Вибке (Нина Хос) живее заедно с осиновената си дъщеря Николина (Аделия Оклепо) в идилична ферма, където отглежда и тренира полицейски коне. След много години чакане Вибке осиновява второ дете, отново от България - петгодишната Рая (Катерина Липовска). Рая е чаровна, ведра и игрива, но с времето започва да проявява неочаквана агресия, застрашавайки своя живот, както и този на останалите. Вибке е принудена да премине много граници и да вземе необратими решения в борбата да защити децата си.

Режисьор и сценарист на филма е Катрин Гебе. Дебютният ѝ игрален филм „Нищо лошо не може да се случи" участва в програмата „Особен поглед" на Международния кинофестивал в Кан през 2013 г. и печели наградата на германската филмова критика и Баварската филмова награда. Още в този проект Катрин Гебе демонстрира интереса си към темите за корените и проявлението на доброто, злото и свободната воля у всеки човек, които в „Кръвта на пеликана" достигат нови дълбочини в измерението на детската психология.

Вълнуващата немско-българска продукция „Кръвта на пеликана" е достъпна за гледане от 8 януари на Neterra TV+, ексклузивно за територията на България на цена от 12 лв.

Филмът е копродукция между немската компания Юнафилм на продуцентката Верена Грефе-Хофт и българската Мирамар филм на Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Георги Димитров. Основен продуцент за Мирамар филм е Мила Войникова. „Кръвта на пеликана" е подкрепен от Регионалния филмов фонд Хамбург FHSHB, BKM, DFFF, Българския Национален филмов център, Международния фонд за копродукции ЕВРОИМАЖ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.