• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по БТВ Радан Кънев каза, че не очаква драма, може би ще се създадат медийни драми. „Всичко е въпрос на малко разговори, ще се намери вариант."

Много по-добре е да има баланси. Предишният вариант показа, че води до опасна свръхконцентрация на власт там, където не трябва да се създава, добави той.

Евродепутатът коментира и провалената ротация на правителството.

Има политически факти - партията която държеше мандата, излезе и каза, че няма да го реализира. Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи. Въпросът оттук нататък е какво правим както общество в тази критична ситуация, в която сме поставени, подчерта Кънев.

По думите му, рисковете, които падането на правителството и предсрочните избори създават пред България, са много и са много сериозни.

Предупреждавахме за тях, сега вече белята е направена и трябва да посрещаме тези рискове. За кой ли път в ситуация на хаос и безвластие трябва да се справяме с проблеми, които изискват работещо правителство, посочи Радан Кънев.

Ясно е, че това правителство с това мнозинство, което имаше, беше предимство за България и гарантираше принадлежността на България към НАТО и към Европейския съюз. Сега сме изправени пред безвластие. На второ място е икономиката на България - икономиката и земеделието изискват законови промени. През тези девет месеца до голяма степен икономиката беше отърсена от корупционния натиск. В момента работещите законови решения отново се отлагат за неопределено време, тъй като парламентът вече работи в предизборен режим. Направи се някаква основа да се реформира правосъдната система, да се разследват бруталните нарушения и злоупотреби в съдебната система. Всичко това спира оттук нататък за неопределено време, отбеляза Кънев.

Като ключов системен риск мога да определя това, че на 9 юни не само се провеждат евроизборите, а започват преговорите с кого Европейският съюз ще се движи в следващите 5 г. Това е един огромен дебат. В този момент България ще се намира във вихъра на хаоса, няма да има мнозинство за определен период от време. В тази ситуация на откровено безвластие ние ще отсъстваме от най-важния дебат. Въпросът ще е как посрещаме кризите. Трябва да преодолеем щетите, да излезем от тази тежко самопричинена криза и да се върнем на релсите на реално работещата политика максимално бързо след изборите. Българските граждани ще направят своя избор дали искат обществото да върви напред, каза още евродепутатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Глупак. Да караме отзад напред. Нямало да има мнозинство. А сега да не би да има мнозинство? Сглобката се мразят и в червата. Отделно от това, целият народ ги мрази. Ти нали си в ЕП. Да чувстваш собствената си отговорност за това до къде докарахте Европа? Вероятно същите идиоти като теб ще влязат и в следващия ЕП. И отоно свирки на щатите и върла русофобия, стени ще вдигате, санкции ще въвеждате и ще плашите хората с война, която само от вас зависи. И войната в Украйна от щатите само зависеше, е и от прислугата им, разбира се. Осрахте Европа, осрахте окончателно нашата страна, направихте хората болни и бедни, лишени от достойнство и озлобени, страхливи да търсят правата си, разединени и объркани. И имате наглостта оценки да давате и прогнози да правите. Светът като цяло и всяка отделна страна имат нужда от отговорно, справедливо, конструктивно, честно и съобразено с дългосрочните, реални нужди на хората, управление. Вашето е точно обратното. И самите разбирате колко сбъркани са ви тезите. Затова ни облъчвате единствено през медиите, упорито избягвайки открита и публична дискусия.

29.03.2024 08:04:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.