• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

СДВР: Нямаше физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов

СДВР: Нямаше физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов

/КРОСС/ Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане. Това заяви на брифинг на СДВР Тони Тодоров зам.-директор на "Охранителна полиция" по повод ареста на Петър Кърджилов след възникнало напрежение на блокираното кръстовище на "Орлов мост".

"Преди час се случи инцидент. От няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена е спряла пред протестиращите и е решила да изкаже своето мнение пред протестиращите. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката си. Жената му посяга с бастун. Сега ще направим анализ. Ще повишим нивото на тона. Жената се е явила да изрази своето мнение, всички видяхме поведението на протестиращите. Всеки ще носи своята отговорност. Ще изясним ситуацията. Двамата се намират в Първо районно. До изясняване на случая двамата ще останат там", каза Тодоров.

Имаме огромен брой сигнали на граждани, които се чувстват много засегнати от създалата се ситуации. Сред тях има инвалиди, допълни още зам.-директорът на "Охранителна полиция".

Тази сутрин възникна напрежение на Орлов мост, който втори ден е блокиран от протестиращи.

Възрастна жена заяви, че е ударена от Петър Кърджилов, който е бивш пиар на Десислава Иванчева. Полицията го задържа и отведе. Жената се възмущава от това, че кръстовището е блокирано.

Протестиращите от своя страна казаха, че жената обикаля Орлов мост и псува протестиращите, размахва бастун и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на Кърджилов.

При ареста Кърджилов заяви, че го боли.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи", каза той преди да бъде откаран от полицията.

Очевидци на инцидента твърдят, че мъжът е плиснал вода в лицето й, а тя го е ударила с бастуна си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.