• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

В НС: Има кворум - няма кворум. А отвън протести и арести

В НС: Има кворум - няма кворум. А отвън протести и арести
Задържани до обяд бяха шестима души

/КРОСС/ Без ексцесии преминава второто Велико народно въстание в София към момента. Протестиращите направиха шествие с 50-метрово българско знаме, което бе пренесено под прозорците на властта. 

Полицейско присъствие в 64-ия ден на протестите остава засилено. В района на сградата на бившия Партиен дом полицията откри ножове, метални тръби и бутилки с неизвестна засега течност. Задържани до обяд бяха шестима души.

Полицията продължи да претърсва района около Триъгълника на властта и градинката пред Народния театър и след началото на протеста. На специално изградени контролно-пропускателни пунктове на площад "Независимост" хората бяха претърсвани за забранени твърди предмети и пиротехника. 

Чрез пост във Facebook профила си президентът Румен Радев коментира , че протестиращите не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е твърдо решен да си върне държавата. 

А междувременно депутатите трудно събраха кворум, регистрираха се едва 127 народни представители. От БСП не влязоха в пленарната зала и заявиха, че мястото им е сред протестиращите. От ДПС участваха в регистрацията. 

 

След като изчерпаха дневния си ред - приемане процдурата по избор на председател на ЦИК, депутатите гласуваха да започнат работа по точки от утрешния дневен ред. Поради липса на кворум заседанието беше прекратено.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Младите много добре знаят кой е борисOFF - мутра, окопала се във властта!!! А това за хъбчето - направо изкърти мивката! С Гърция се строи ИНТЕРКОНЕКТОР, малоумнико!!! Това не значи хъб! А служебен кабинет е нужен, за да се ГАРАНТИРА честността на изборите!!! И ревизия на предходното управление!!!

11.09.2020 09:46:48

Анонимен

Ще се преброим на редовните избори.Само че Радев с платените клакета не иска редовни избори,даори той знае,че ГЕРБ ще ги спечели.Тръшка се за служебно кабинетче дано осуети пускането на хъба от Гърция.Той загуби,България спечели газова,а това означава и всякаква независимост. Младите на площада не знаят кой кой е , но ние ще им кажем.Вън руските шпиони от страната ни.Вън продажника Радев.

11.09.2020 09:33:07

Анонимен

„Протестът вече успя с това, че осветли начина, по който се управлява тази страна. Тя не се управлява от Борисов, тя се управлява от някой друг. Не знаем кой е, искаме да се покаже“, посочи още Ивайло Дичев.

10.09.2020 19:07:39

Бандитската структура ГЕРБ ще последва съдбата на вече бившата бандитска структура НДСВ.

10.09.2020 19:07:18

Анонимен

Президента нищо не се ПЪНЕ! Що се отнася до датата на изборите, колкото повече се отлагат изборите - толкова повече герб се спихва, това трябва да ви е ясно! Така само засилват ненавистта на обществото! Щом сам Цв.Цв. казва, че най-мразената партия днес е герб - не знам кой какво още трябва да им каже!

10.09.2020 19:02:54

Анонимен

Колкото и да се пъне Радев ще дочакаме редовните избори и тогава пак ще изберем да управлява ГЕРБ. А на мирните протестиращи днес бяха конфискувани скрити ножове,метални пръти,камъни,павета, бутилки с течност,която ще се установи дали не е същата от миналата седмица.Президенте,в мелницата на тия хора вода наливаш.Опомни се.

10.09.2020 17:34:28

Шайка

Тиквата и Шиши от много години са партньори в политиката и бизнеса.

10.09.2020 16:52:47

Елена Шекерлетова

Обитателите на Бойколенд отказват да проумеят, че има друга България, в която живеят друг тип хора - обикновени, нормални, за които морал, чест и обществен интерес не са празни приказки. Тези хора са и омерзени, и гневни - затова всяка вечер са на площадите и викат "Мутри вън". Просто не желаят да живеят в държавата на ГЕРБ. Защото тя не е нормална държава, а някаква мафиотска структура.

10.09.2020 16:42:29

Илиян Василев, посланик

Излизането на БСП от залата на НС скуизира ДПС и де факто ги разобличава като опора на властта. Балансирането на Доган се изпари. За това призовавах – който се смята за опозиция излиза. Остава властта. Там няма средно положение. Ама имали несъгласия с властта, били против Борисов – пунтамаренето приключва. Или си с протеста или си с Борисов и Пеевски, иного не дано. Който разбрал, разбрал – влакът напусна гарата. Затова идеите, че Доган ще свали Борисов от власт са наивни. През 2013 година Доган не беше мултимилионер, нямаше огромни интереси в които държавата налива стотици милиони лева. Днес новото му богаство „виси“ от развоя на събитията – защото вече се говори за смяна на модела – тоест за изваждането на ДПС и Доган от уравнението. Това е едно от големите достойнства на този протест – прави скритото явно. Гледайте и подкрепяйте работата на независимите журналисти и анализатори. Само те ще ви дадат картината на случващото, осветят невидимото и покажат предстоящото.

10.09.2020 16:17:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.