• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Продължава международния маскараден фестивал Кукерландия 2024

Продължава международния маскараден фестивал Кукерландия 2024

/КРОСС/ Колекцията от триметрови страховити маски-гиганти е изложена по повод 25-ия юбилей на Международния маскараден фестивал „Кукерландия" в Централната част на Ямбол и в Градския парк.

В рамките на международния маскараден фестивал Кукерландия 2024 се провежда първото по рода си ямболско фермерско-занаятчийско изложение изключително с местни продукти и занаятчийски изделия, произведени ръчно от ямболски творци. Всички участници на това изложение произвеждат своите продукти и изделия на територията на Област Ямбол. Фермерското-занаятчийско изложение е част от официалната програма на Кукерландия 2024 и се провежда на площад „Освобождение" (от южната страна на Безистена) .

Изключително богат е и базарът на занаятчии и скари и в Градския парк. Търговците, които имат желание ще могат да останат до края на следващата седмица.

Напълно реновираната Художествена галерия „Жорж Папазов" в Ямбол посреща фотографи от цялата страна и чужбина в дните на 25-ия Международен маскараден фестивал „Кукерландия".

Днес от 13:30 часа там ще се проведе тържествената церемония по награждаване на победителите от фотоконкурса „Кукерландия". Тази година той също отбелязва юбилей - 20 години, а освен Общините Ямбол и Тунджа, в организацията му се включиха също Националната фотографска академия „Янка Кюркчиева", на Дунавската международна фотографска асоциация и на Асоциацията на фотографите на Грузия. В журито тази година са председателят на национално сдружение „Фотографска Академия" Явор Попов, основателката на Асоциацията на фотографите на Грузия Нино Мгебришвили, носителят на титлата на Федерацията на европейските фотографи Акаки Пхакадзе, съоснователят на Ямболската фотографска общност Константин Зайков и носителката на званието артист на Международната федерация по фотографско изкуство Петя Василева.

 От 14:30 часа Художествена галерия „Жорж Папазов" ще е домакин и на кино-фото клуб „Бистрица", който ще представи проекта си „Пътуващи филмови портрети на български фотографи".  Фотографите Антон Даскалов и Елена Ангелова от фотографска академия „Янка Кюркчиева" ще представят документалните си филми „С цветовете на Надежда Чипева" и „Явор от ФОРЕК".

Входът за всички събития в Художествена галерия „Жорж Папазов" в рамките на „Кукерландия" е безплатен.

Като част от „Кукерландия", община „Тунджа" организира за пети път Националния кукерски празник „Кукериада - Тунджа, Долината на кукерите". Програмата може да видите в прикачения файл.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.