• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Окончателно: От понеделник в Гърция ще се влиза само през "Кулата"

Окончателно: От понеделник в Гърция ще се влиза само през "Кулата"

/КРОСС/ Гръцкото правителство излезе днес с окончателно решение, че от понеделник туристи ще влизат в страната от България единствено през граничен пункт "Кулата - Промахон". Ограничението е валидно за всички, които използват леки коли, включително пътуващите по бизнес или за работа. Остава изискването всички пътници да имат QR код, който се получава след попълване на електронна декларация.

През тази седмица от шест гранични пункта по българската граница останаха да работят два - "Кулата" и "Маказа". "До неделя, 5-и юли, включително, е преходен период за туристите, които влизат в Гърция. От понеделник единственият граничен пункт с България, през който ще се допускат туристи, е "Кулата - Промахон" и то само с попълнен предварително формуляр", заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас. Само вчера през "Промахон" са преминали 21 000 туристи, информират граничните власти.

Новата организация за влизане в страната доведе до образуване на огромни колони от автомобили, като вчера те се простираха на повече от 10 километра от граничния пункт. Днес към 9 часа опашката беше дълга около 4 километра, но до обяд се стопи.

Сутринта малко преди 6 часа опашката на Кулата беше дълга под 2 километра, като през пункта се минаваше за около 50 минути, показа проверка на "Дневник". Задължителните QR кодове, които се получават след попълване на декларация, не се искат на пункта от преминаващите българи. Те не се и проверяваха за разлика от сръбските и румънските граждани.

По-късно през деня кодове се искаха избирателно, включително и от българите. На моменти колоната вървеше бавно, заради присъствието в нея на много сръбски граждани. Тъй като страната не е член на ЕС данните на всички пътуващи в колите се вкарват ръчно в електронната система на гръцките гранични власти, автомобилите често се проверяват, масово на сърбите се правят и тестове за коронавирус. Това забавя цялата колона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.